31.8.2012
Jan Hrabal

Nepovedený závěr. Pardubice padly v České Třebové s Libercem

ČESKÁ TŘEBOVÁ — Hokejisté HC ČSOB Pojišťovna Pardubice prohráli v dalším utkání European Trophy s Libercem 0:3. Východočechům se nepovedl konec utkání v České Třebové, kdy inkasovali tři branky.

European Trophy, 5. kolo, pátek 31.8.2012, Zimní stadion Česká Třebová

Dynamo Pardubice

Bílí Tygři Liberec

0:3
0:0, 0:0, 0:3
Branky a nahrávky: 45:25 Kica (Cibák), 58:42 Kudrna (Čakajík), 59:39 Havíř (Čakajík, Kudrna). Rozhodčí: Blecha, Homola – Čížek, Dřínovský. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:1. Diváci: 1273 (vyprodáno). Střely na branku: 32:35. Průběh utkání: 0:3. Nejlepší hráči: 1. Martin Růžička (Pardubice), 2. Robin Blažíček (Liberec), 3. Radovan Somík (Pardubice).
Dynamo Pardubice: Růžička – Píša, Kočí, Sičák, Vašíček, Sičák, Benák, Kolář – Brendl, Beech, Somík – Šagát, Cetkovský, Starý – Nahodil, Kousal, Buchtele – Semorád, Nosek, Drtina. Trenéři: Pavel Hynek a Ladislav Lubina.
Bílí Tygři Liberec: Blažíček – Čakajík, Výtisk, Jánošík, Derner, Cebák, Havíř, Holub – Kudrna, Filippi, Víšek – T. Urban, Bulíř, Netík – Bárta, Dušek, Vantuch – Krejčíř, Vlach, Kica. Trenéři: Marian Jelínek a Filip Pešán.

Komentář

Pardubice přivezly atraktivní soutěž European Trophy do České Třebové. Zajímavý souboj naplnil místní stadion až po strop. Diváci si užívali parádní hokejovou podívanou.

Semifinalisté si nic nedarovali

Oba soupeři se do sebe pustili hned o první minuty pěkně zhurta. Zápas dvou předních českých týmů přinesl rychlý a důrazný hokej s šancemi na obou stranách. Tu první měl v 6. minutě Jan Semorád, svůj brejk ale v obtížné pozici nezakončil gólově.

Na opačné straně jeli dva na jednoho Tomáš Netík s Michalem Bulířem, nová posila Severočechů nejprve pokazila přihrávku, aby po zisku kotouče trefila tyč Růžičkovy klece.

Pardubice pak nevyužily přesilovou hru po nedovoleném bránění Jan Holuba, vzápětí měl obrovskou šanci v podobě více než půlminutové hře proti třem hostující celek. Touto nabídkou ale pohrdl i proto, že pardubickou kasu ve výhodné pozici přestřelil Juraj Cebák.

Šance přicházely. Góly nikoliv…

Pardubičtí se v úvodu druhého dějství ubránili liberecké převaze, v následné hře v pěti proti pěti ukázal svůj silný tah na branku Tomáš Netík. Hezky si najel do zakončení, bekhendem ale trefil pouze hruď připraveného brankáře Růžičky.

Domácí celek poté mohl udeřit. Po trestech pro beky Dernera a Holuba v rozmezí čtyřiapadesáti sekund hrál proti třem, ale neúspěšně. Navíc po půlminutě nedovolen bránil Pavel Brendl…

Liberečtí mohli skórovat ve dvou po sobě jdoucích přesilovkách. Za sekání byl nejprve vykázán Václav Benák, po jeho návratu a krátké mezihře putoval za katr Jiří Cetkovský. Oba borci vydrželi na trestné lavici přes zajímavé šance hostí celé dvě minuty.

Hosté opanovali konec

Liberec nasměroval k výhře moment ve 46. minutě. Aktivitu Bílých Tygrů zakončil gól Petra Kici – 0:1. Vstřelený gól hosty uklidnil, domácí naopak marně hledali recept na překonání obrany Severočechů v čele s vynikajícím Robinem Blažíčkem.

Pardubičtí hokejisté měli obrovskou šanci ke srovnání v 53. minutě. To Radovan Somík nastřelil tyč liberecké branky! Východočeši se nadále tlačili do šancí, ale neúspěšně…

Hosté neponechali závěr náhodě. Brejk v 59. minutě proměnil Jaroslav Kudrna, když se natlačil do zakončení a prokázal své střelecké schopnosti – 0:2.

Veškeré naděje Východočechů pak pohřbil David Havíř jedenadvacet sekund před konce- 0:3. Liberec předvedl skvělý výkon a po zásluze v České Třebové zvítězil, pardubičtí hokejisté nenavázali na zlepšené výkony v poslední době.

Ohlasy po utkání

Pavel Hynek (HC ČSOB Pojišťovna Pardubice): „Na zápasy, které jsme hráli se švédskými celky doma, jsme nenavázali. Postrádal jsem z naší větší nasazení, důraz do branky a tlak v zakončení. Málo jsme si pomáhali. Z naší strany to bylo takové ‚jít si zahrát. Nemá cenu se vymlouvat na nějaké štěstí, očekával jsem od utkání něco úplně jiného. Výkon z naší strany dobrý nebyl, Všechno se odvíjí od nasazení a pohybu, nám dnes pohyb bez kotouče scházel. Máme dva metry náskok na nastřelený puk a jsme tam druzí. To se stávat nesmí. Je potřeba ocenit ale Liberec, měl větší hlad po vítězství.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

5. kolo, 31. 8. 2012
PCE - LIB
0:3
6. kolo, 5. 9. 2012
LIB - PCE
4:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Martin Růžička 60 0 32 3
Obránci G A +/- TM
Václav Benák 0 0 0 0
Marek Drtina 0 0 0 0
Václav Kočí 0 0 0 0
Jan Kolář 0 0 0 0
Aleš Píša 0 0 0 0
Vladimír Sičák 0 0 0 0
Jiří Vašíček 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Kristopher Beech 0 0 0 0
Pavel Brendl 0 0 0 0
Jan Buchtele 0 0 0 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0
Robert Kousal 0 0 0 0
Lukáš Nahodil 0 0 0 0
Tomáš Nosek 0 0 0 0
Jan Semorád 0 0 0 0
Radovan Somík 0 0 0 0
Jan Starý 0 0 0 0
Martin Šagát 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube