15.8.2009
Jan Hrabal

Pardubice otočily zápas se Ženevou a na Hockeyades berou bronz

LE SENTIER — Druhou výhru si na turnaji v údolí Vallée de Joux připsali hokejisté HC Moeller Pardubice. Ti porazili v zápase o třetí místo celek Servete Ženeva a získali cenné třetí místo. Východočeši sice prohrávali, ale góly Marka Drtiny, Davida Havíře a Jiřího Cetkovského při soupeřově power play rozhodly o vítězství Moelleru. To jistil brankář Dominik Hašek.

turnaj, sobota 15.8.2009, Le Sentier

Servette Ženeva

Dynamo Pardubice

1:3
1:0, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 11:44 Conz (Kolník, Gobbi) – 21:42 Drtina (Havíř, Rákos), 27:39 Havíř (Mocek, Špirko), 59:16 Cetkovský. Rozhodčí: Reiber – Dumoulin, Schmidt (všichni Švýc.). Vyloučení: 9:6. Využití: 0:1. Diváci: 1000. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Servette Ženeva: Stephan – Bezina, Gobbi, Breitbach, Höhener, Mercier, Schilt – Cadieux, Conz, Trachsler, Salmelainen, Maurer, Deruns, Stalder, Kolník, Toms, Rubin, Vanwormhoudt, Savary, Suri.
Dynamo Pardubice: Hašek – Šeda, Kolář II, Mocek, Havíř, Drtina, Kočí, Zukal – Klejna, Zohorna, Somík – Kolář, Koukal, Rákos – Cetkovský, Špirko, Semorád – Kousal, Radil, Buchtele.

Komentář

Pardubice nastoupily do zápasu bez několika opor. Chyběli Petr Sýkora, Libor Pivko nebo třeba Jan Starý. Naopak do branky se opět postavil Dominik Hašek.

První změnu skóre přinesla 12. minuta. Kolníkovu střelu dorazil za Haškova záda Florian Conz – 1:0.

Největší šanci v prvním dějství měl Jiří Cetkovský. Ten se čtvrt minuty před první sirénou již radoval z gólu v přesilovce, puk však z předbrankového prostoru nedostal za čáru.

Prostřední třetinu začali Východočeši aktivněji. Ve 22. minutě se prosadila střela Marka Drtiny v signalizované výhodě, kterou srovnal mladý bek na 1:1.

O chvíli později se vedení překulilo na pardubickou stranu, aktivnější hosté využili přesilovou hru dalším ostrým projektilem, který zapadl za Stephanova záda – 2:1.

Vedení vlilo Pardubicím sílu a energii. Východočeši byli proti Servete Ženeva aktivnějším celkem ve druhé polovině druhé dvacetiminutovky, další dvě početní výhody ale nezužitkovali. I když chytrá Semorádova teč snesla gólové parametry.

Ve třetí třetině hosté chytrou hrou podpořenou bezchybným výkonem brankáře Haška. Nejhorší chvíle pro Východočechy hned na začátku, kdy se museli bránit dvojnásobnému oslabení.

Hokejisté HC Moeller nejtěžší chvíle ustáli a mířili za vítězstvím. Jistým výkonem drželi ženevské útočníky na uzdě, v závěru při soupeřově power play definitivně rozhodl o vítězství Jiří Cetkovský – 3:1.

Ohlasy po utkání

Václav Sýkora (HC Moeller Pardubice): „Po první třetině, kdy jsme měli vést, jsme prohrávali. Druhé dvě třetiny, podobně jako v prvním zápase, byly vydařené. Náš výkon se blížil představám, které jsme měli.“

Fotogalerie