Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 9. kolo, úterý 11.10.1994, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Litvínov

2:1
1:1, 0:0, 1:0
Branky: 11. Weber, 53. Hejduk – 7. Prorok. Rozhodčí: Bolina – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 3377. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Dynamo Pardubice: Biegl – Malinský, Říčař, Pácal, Jančařík, Ťoupal, Kostka – Hejduk, Zajíc, Šejba – Zadina, Král, Procházka – Weber, Blažek, Pospíšil.
Litvínov: Orct – Zetek, Vopat, Molnár, Prachař, Mrázek, Nikolov – Machulda, Alinč, Prorok – Kysela, Šíp, Piroutek – Vlasák, Rousek, Skořepa.

Komentář

Na pardubickém ledě se hrálo kvalitní ligové utkání, které skončilo těsným, ale zaslouženým vítězstvím domácího celku. Střetnutí začalo na pardubické poměry netradičně, domácí se tentokrát v úvodu neprosadili jako v předcházejících zápasech, ale naopak v 6. minutě inkasovali z hole Proroka.

Pardubické mužstvo se však nenechalo zaskočit a v 11. min. zásluhou Webra vyrovnalo. Tím byla branková úroda vyčerpána nejen pro úvodní, ale i pro druhou třetinu. Nedá se ale říci, že by si hráči obou týmů šance nevytvořili, jejich snaha však končila na pozorných obranách a obou brankářích. Více šancí měli pardubičtí, kteří si vynutili mírnou územní převahu a častěji se hrálo před litvínovskou brankou. Hosté se však nedokázali ubránit.

Nejlepší úroveň mělo střetnutí v závěrečné třetině, kdy hra obou celků gradovala, tempo hry, které ve druhé části nebylo příliš vysoké, rapidně stouplo, ale zvýšil se i tlak domácího celku, kterému přinesla úspěch 53. minuta. Šejbovu dělovku litvínovský brankář Orct jen vyrazil a ze shluku u branky Hejduk dal gól, který nakonec rozhodl utkání.

Před závěrečnou třetinou převzal pardubický útočník Jiří Šejba křišťálový kotouč jako 35. člen Klubu hokejových střelců. Předal mu jej redaktor deníku Sport Zdeněk Paul.

Ohlasy po utkání

Marek Sýkora (HC Pardubice): „Souhlasím s kolegou, že to byl kvalitní dramatický hokej. My jsme byli v závěru šťastnější a také jsme dobře takticky zvládli koncovku. Chtěl bych pochválit všechny hráče, především brankáře Biegla. Jsme rádi, že jsme porazili první mužstvo tabulky.“

František Vorlíček (HC Chemopetrol Litvínov): „Bylo to zajímavé dramatické utkání, mělo dynamiku a byl to hokej, který se divákům musel líbit. Byli jsme určitě Pardubicím dobrým soupeřem a musím svému soupeři poblahopřát k vítězství a uznat jeho kvality.“

Zápasy v sezóně

9. kolo, 11. 10. 1994
PCE - LIT
2:1
20. kolo, 20. 11. 1994
LIT - PCE
7:5
31. kolo, 13. 1. 1995
PCE - LIT
3:4
42. kolo, 24. 2. 1995
LIT - PCE
4:6

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube