Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 12. kolo, pátek 13.10.1995, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Vsetín

2:3
0:0, 2:1, 0:2
Branky: 33. Kudrna, 37. Blažek – 27. Mařák, 57. Galkin, 58. Polcar. Rozhodčí: Balej – Pokorný, Stulák. Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 3612. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
Dynamo Pardubice: Biegl – Píša, Jančařík, Měsíček, Pácal, Brázda, Mjagkich – Hejduk, Blažek, Lubina – Jantovský, Kudrna, Pospíšil – Weber, Němeček, Procházka.
Vsetín: Čechmánek – Jaškin, Pavelec, Stavjaňa, Augusta, Srdínko, Táborský – Tomek, Vlach, Stantien – Jenáček, Dopita (21. Polcar, 41. Zadražil), Barus – Mařák, Galkin, Polcar.

Komentář

Ani v pátém vzájemném utkání nedokázali pardubičtí hokejisté nad Vsetínem vyhrát. Po jejich úterním vítězství v Litvínově se čekalo, že domácí naváží na úspěch ze severu Čech.

Střetnutí začalo ve vysokém tempu s oboustranně velkým nasazením. Pardubičtí proti loňskému vítězi extraligy pozorně bránili, dobře zajišťovali hru ve vlastním obranném pásmu a využívali rychlých protiútoků k ohrožení Čechmánkovy branky. V sedmé minutě Jantovský a v 16. Pospíšil neproměnili vyložené šance.

Na začátku druhé třetiny měli domácí Jantovský s Kudrnou superšanci, ale nic z toho nebylo. Vsetínští domácím nic nedarovali, snažili se jednoduchými kombinačními akcemi přečíslit domácí obránce a také přidali na tvrdosti. Skóre utkání otevřel ve 27. minutě Mařák, který zajistil Vsetínu vedení.

Pardubičtí ale nerezignovali a ve 33. minutě vyrovnali gólem Kudrny. Ve 35. minutě, při vyloučení Pácala, ve vlastním oslabení ujel Blažek a otočil stav v pardubický prospěch.

Ve třetí třetině začal Vsetín mohutným náporem a vynutil si výraznou herní převahu. Domácí mohli ve 45. minutě zvýšit náskok, ale Procházka ani Lubina nedokázali skórovat. Utkání s ubývajícím časem gradovalo. Před oběma brankami se střídaly gólové šance, ale štěstěna se přiklonila v závěrečným minutách na stranu Vsetína.

V 57. minutě Galkin a o minutu později Polcar zajistili hostům oba body. Střetnutí mělo dobrou úroveň. Domácí mohou opět litovat nevyužitých brankových šancí.

Ohlasy po utkání

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Tři minuty do konce hry jsme vedli, hráči dali do hry vše, nehráli špatně, bojovali, byla vidět vůle po vítězství, ale pak se nám stalo to, co se nám stává už skoro pravidelně, že dojde k určitému zkratu a nejzkušenější hráči, kteří byli na ledě, dostanou góly, které rozhodnou o výsledku. Hráčům říkáme, že utkání se hraje 60 minut a nakonec to dopadne, jak to dopadlo.“

Horst Valášek (HC Petra Vsetín): „Nepodali jsme obvyklý výkon z poslední doby, hráli jsme dost pasivně a profesorsky, nebyli jsme moc nebezpeční v útoku, zřejmě na to měla vliv skutečnost, že po zranění se nám rozpadla nejúdernější síla prvního útoku. Až korektury v závěrečné třetině přinesly zvrat a vyplatilo se nám to. Rozhodli naši zkušení hráči, a pokud jde o Dopitu, utkání nedohrál, má podvrtnutý kotník.“