Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 48. kolo, pátek 6.3.1998, Zimní stadion města Pardubic

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

2:1
0:1, 1:0, 1:0
Branky: 27. Hejduk, 50. Kudrna – 18. Hlinka. Rozhodčí: Rejthar – Grochol, Chytil. Vyloučení: 2:6, navíc Kucharčík (Slavia) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. Diváci: 8340. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Dynamo Pardubice: Barta – Pácal, Píša, Malinský, Kříž, Cypljakov, Pospíšil – Procházka, Blažek, Jantovský (21. Rozsíval) – Hejduk, Martinec, Kudrna – Pýcha, Plášek, Kábrt.
Slavia Praha: Blažek – Novák, Jakovenko, Bakula, Kostka, Kadlec, Kolařík – Kacíř, Růžička, Doležal – Poukar, Kucharčík (43. Kupka), Matějovský – Machulda, Hlinka, Sup.

Komentář

V dramatickém utkání poprvé v této sezoně pardubičtí hokejisté porazili Slavii 2:1 a ziskem dvou bodů si zlepšili šance na play off. Vítězný gól vstřelil až deset minut před koncem útočník Kudrna.

Domácí si od začátku vytvořili převahu, tlačili se před Blažkovu branku, ale tam naráželi na houževnatě bránícího soupeře. Slavia nechávala vysunutého jediného hráče, který rozrušoval souhru domácích a přes kterého rozvíjeli své útoky. Právě z nich hrozilo domácím největší nebezpečí.

Během úvodních deseti minut musel domácí brankář Barta dvakrát likvidovat vyloženou šanci soupeře, když stejným způsobem uchránil čisté konto i brankář Slavie Blažek. Branky se v této třetině dočkali Pražané, kteří v 18. minutě při jednom ze svých sporadických útoků dotlačili zásluhou uzdraveného Hlinky puk za Bartova záda.

Po vedoucím gólu byla Slavia agilnější a ve 26. minutě měl jedinečnou šanci Novák po Růžičkově přihrávce. Domácí se ale včas vzpamatovali, přidali na důrazu a bojovnosti a Hejduk srovnal skóre. Po tomto gólu si domácí vytvořili souvislý tlak a spoustu šancí, Blažka však dokázali překonat až v závěrečné třetině. Podařilo se jim až v 50. minutě při Růžičkově vyloučení.

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Zpočátku jsme byli hodně nervózní, Slavia má dobře organizovanou obranu. Ve druhé třetině jsme soupeře více napadali, před brankou jsme si vytvořili obrovský tlak, škoda jen neproměněných šancí. Závěrečná třetina vyzněla jednoznačně pro nás a hráčům bych poděkoval za disciplinovaný výkon.“

Richard Farda (HC Slavia Praha): „Je to kruté, dvakrát za sebou prohrát 1:2. Raději bych bral prohru 0:5, ale to už je hokej. Myslím si, že to bylo kvalitní utkání, bylo vidět, že Pardubice o něco hrají. Přijeli jsme se zajištěnou obranou, ale přesto před brankou nám chyběl větší důraz. V tlaku před brankou soupeře byl rozdíl, který nakonec utkání rozhodl.“

Zápasy v sezóně

9. kolo, 26. 9. 1997
SLA - PCE
4:2
22. kolo, 11. 11. 1997
PCE - SLA
2:2
35. kolo, 4. 1. 1998
SLA - PCE
3:1
48. kolo, 6. 3. 1998
PCE - SLA
2:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube