Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 14. kolo, neděle 12.10.1997, Zimní stadion Třinec

Oceláři Třinec

Dynamo Pardubice

6:2
1:1, 3:0, 2:1
Branky: 5. Chlubna, 25. Machulda, 27. Machulda, 33. Folta, 44. Lubina, 56. Daňo – 5. Kříž, 48. Mudroch. Rozhodčí: Balej – Bádal, Pouzar. Vyloučení: 7:3, navíc Kříž (Pardubice) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 5140. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2.
Oceláři Třinec: Biegl – Kuntoš, Sekeráš, Číhal, Hučko, Gregořek, Pavelec – Peterek, Daňo, Lubina – Machulda, Král, Folta – Kaděra, Štraub, Chlubna.
Dynamo Pardubice: Svoboda – Malinský, Cypljakov, Píša, Pácal, Kříž (15. Pospíšil), Mudroch – Hejduk, Blažek, Jantovský – Rozsíval, Martinec, Koudelka – S. Procházka, Plášek, M. Procházka – Paleček, Sýkora, Kábrt – od 21. navíc Kudrna.

Komentář

Hokejisté Třince porazili Pardubice 6:2 a prodloužili svou vítěznou sérii na pět utkání. Hostů nepomohl ani vynikající výkon brankáře Svobody k tomu, aby si neodvezli z Podbeskydí slušný příděl branek.

Hned v páté minutě se Chlubna po Kaděrově nahrávce zapsal poprvé do střelecké listiny. Radost domácích však trvala pouze 28 sekund, kdy Kříž přímo z buly vyrovnal. Na konci úvodní patnáctiminutovky měli domácí výhodu minutové přesilové hry pět proti třem, ale z této šance vytěžili pouze nastřelenou horní tyč Lubinou.

Druhá třetina patřila zcela v režii domácích a ti svůj tlak korunovali třemi brankami. Nejprve Machulda v rozpětí dvou minut překonal hostujícího brankáře a šest minut poté Král nahrál Foltovi, který definitivně poslal hostující tým do kolen. Pardubicím se nepodařilo kontrovat ani v závěru druhé třetiny, kdy měly možnost hrát půlminutovou přesilovou hru pět proti třem.

Závěrečná třetina byla již exhibicí domácího celku a Peterek ideálně nahrál Lubinovi, který přidal pátou branku. O čtyři minuty na to snížil sice Mudroch ze samostatného nájezdu, ale poslední slovo měli opět domácí, když Daňo bombou uzavřel gólový účet střetnutí. Dvě minuty před koncem mohl ještě přidat další branku domácích Kaděra, ale dvě vybídnutá sóla ve vlastním oslabení nedotáhl do konce.

Ohlasy po utkání

Kamil Konečný (HC Železárny Třinec): „Z naší strany si troufám říci, že to bylo velice kvalitní utkání a myslím si, že výsledek mohl v konečném účtování být ještě lepší v náš prospěch.“

Miloš Říha (HC IPB Pojišťovna Pardubice): „Diváci viděli velice kvalitní hokejové střetnutí. Soupeř má velice kvalitní mužstvo, my takové bohužel nemáme. Z přemíry snahy jsme kupili chybu za chybou, zlom přišel v úvodu druhé třetiny, kdy jsme nehráli do těla.“

Zápasy v sezóně

1. kolo, 2. 9. 1997
PCE - TRI
1:5
14. kolo, 12. 10. 1997
TRI - PCE
6:2
27. kolo, 25. 11. 1997
PCE - TRI
1:5
40. kolo, 18. 1. 1998
TRI - PCE
5:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube