14.9.2024
Redakce

Pardubičtí junioři po prohře se Slavií stále čekají na první domácí výhru

Pardubičtí junioři přivítali v rámci pátého kola juniorské Extraligy tým HC Slavia Praha. Opatrný úvod prolomila až branka Slavie, která šla po úvodních dvaceti minutách do vedení. Druhá třetina se povedla lépe Slavii, která šla zaslouženě do čtyřbrankového vedení a v závěrečné třetině ještě navýšila na konečných 0:5.

Extraliga juniorů, 5. kolo, sobota 14.9.2024, Pardubice, malá hala

Dynamo Pardubice

Slavia Praha

0:5
0:1, 0:3, 0:1
Branky a nahrávky: 08:34 Novák (Strnad, Šindelář; 5/4), 22:21 Novák (Vašíček; 5/5), 27:42 Polák (Strnad, Vašíček; 5/4), 36:50 Novák (Vašíček, Šindelář; 5/5), 46:50 Matějovský (Strnad, Polák; 5/5). Rozhodčí: Bernat, Borecký – Landsmann, Hájková. Diváci: 123. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:2. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 0:5.
Dynamo Pardubice: Moustafa – Koudelka, Rájek, Hebek, Vápeník, Oliva, Lučan, Křečan – Pilař, Štěpánek, Rolinek, Bartoň, Dostál, Burda, Kučera, Krčál, Korec, Macek, Yevtiekhov, Pumpinš.
Slavia Praha: Tesař – Ciolek, Klíma, Tittl, Kříženecký, Hubinka, Sýkora – Matějovský, Novák, Polák, Strnad, Vosmík, Hlavička, Šindelář, Vašíček, Berzinš, Hasman, Ducháček, Filip, Tichý.

Komentář

Opatrný začátek zápasu mohl prolomit Tittl, který se ocitl v dobré šanci poté, co vystihl pardubickou přihrávku a ocitl se sám v prostoru mezikruží, odkud vyslal střelu na pardubickou branku, ale minul. Následně přišlo pardubické vyloučení, a tak dostala Slavie početní výhodu. Tu se ji podařilo využít v deváté minutě, kdy Lukáš Novák našel křižnou přihrávkou Hlavičku, který mu kotouč z první vrátil, a tak mohl Novák zakončovat do odkryté branky - 0:1. Skóre se mohlo měnit v poslední minutě první třetiny, ale pardubický gólman vytáhl skvělý zákrok. Ciolek od modré našel u pravé tyče volného Filipa, jenž mířil do odkryté branky, ale rychlým zákrokem lapačkou jeho šanci zmařil.

Bleskový vstup do druhé třetiny se povedl hostujícímu celku, který šel již ve třiadvacáté minutě do dvoubrankového vedení. Lukáš Novák se ocitl v situaci dva na jednoho, při které mu do odkryté branky přihrál Vašíček - 0:2. O dvě minuty později dostalo Dynamo výhodu v podobě nájezdu, ke kterému se postavil Macek, avšak jeho střela nad beton Tesaře neprošla za záda slávistického gólmana.

Následně Slavia opět dostala výhodu v podobě přesilové hry, a již po osmi vteřinách ji dokázala využít. Postaral se o to Vojtěch Polák, jenž dostal dobrou přihrávku na modrou čáru, odkud si najel trochu do útočného pásma a střelou na vzdálenější tyč proměnil i druhou přesilovku - 0:3. Závěrečná tečka za druhou třetinou přišla v sedmatřicáté minutě poté, co Lukáš Novák dostal přihrávku zpoza branky od Vašíčka a z první zakončil a zkompletoval hattrick - 0:4.

První velkou šanci závěrečné dvacetiminutovky měl Kučera, ke kterému prošel v pětačtyřicáté minutě protečovaný kotouč, ale ten přestřelil odkrytou branku. O dvě minuty později se již mohlo slavit, avšak na druhé straně. Strnad našel přesnou přihrávkou z otočky před brankou volného Artura Matějovského, jenž se nemýlil a trefil odkrytou branku - 0:5. Pro Pardubice je to tak druhá porážka v řadě a aktuálně hájí jedenáctou příčku Extraligy juniorů.

Ohlasy po utkání

Jakub Venc (HC Dynamo Pardubice): „My jsme dneska nezačali moc dobře. Nechtěli jsme pouštět soupeře do přesilovek a to se nám vůbec nedařilo, jelikož jsme hned v první třetině dostali z přesilovky gól. Ta třetina byla z naší strany nervózní, a i když jsme si něco vypracovali, tak jsme nedali gól. Myslím si, že rozhodl vstup do druhé třetiny, kdy jsme hned v druhé minutě dostali gól, následně jsme měli přesilovku a nedali gól, a poté po třetím gólu bylo na hřišti jenom jedno mužstvo. Gratulace soupeři.“

Luboš Jenáček (HC Slavia Praha): „Dneska se nám zápas povedl. Kluci hráli velice dobře do obrany a myslím si, že tam některé šance Pardubice měly, ale spoustu těch jejich zárodků jsme zlikvidovali už ve středním pásmu a byli jsme efektivní. Samozřejmě nám pomohli kluci z áčka Vojta Polák a Lukáš Strnad, ke kterým se přidali i ostatní kluci, kteří hráli také skvěle. Myslím si, že to byl dneska dobrý týmový výkon a jsme rádi že jsme vyhráli.“

Zápasy v sezóně

5. kolo, 14. 9. 2024
PCE - SLA
0:5
20. kolo, 11. 11. 2024
SLA - PCE
11.11.2024

Statistiky zápasu

Obránci G A +/- TM
Teodor Vápeník 0 0 -1 25
Tomáš Hebek 0 0 -1 2
Matěj Oliva 0 0 -1 2
Jakub Koudelka 0 0 -1 0
Filip Křečan 0 0 -1 0
Štěpán Rájek 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Tomáš Rolinek 0 0 -2 4
Daniel Burda 0 0 0 2
Šimon Bartoň 0 0 0 0
Dominik Dostál 0 0 0 0
Lukáš Korec 0 0 0 0
David Krčál 0 0 -1 0
Dominik Kučera 0 0 -1 0
Vít Macek 0 0 -2 0
Vít Pilař 0 0 -1 0
Oleksii Yevtiekhov 0 0 -1 0
HC Dynamo YouTube