23.10.2024
Redakce

Hororová třetí třetina. Béčko prohrálo ve Vsetíně

Pardubická rezerva se Na Lapači prezentovala v prvních dvou dvacetiminutovkách slušným výkonem a po druhé siréně vedla nad současně prvním týmem Maxa ligy 4:2. V závěrečném dějství se však s góly roztrhl pytel, bohužel pro Dynamo pouze na jedné straně. Vsetín v něm nasázel šest branek a bere tak všechny tři body.

Maxa liga, 15. kolo, středa 23.10.2024, Zimní stadion Na Lapači

Vsetín

Dynamo Pardubice B

8:4
1:2, 1:2, 6:0 - 8:4
Branky a nahrávky: 4. Klhůfek (Rob, Stříteský), 25. Staněk (Prokeš, Jandus), 43. Klhůfek (Rob, Jonák), 48. Klhůfek (Jonák, Rob), 48. Jandus (Prokeš), 50. Jaroslav Brož (Rob, Klhůfek), 58. Stříteský (Rob, Klhůfek), 59. Hořanský (Matějček, Š. Bláha) – 10. Gromadzki (Jevtěchov, Zeman), 13. Formánek (Tvrdík, Kaut), 31. Žálčík (Rákos, Kalužík), 34. Kalužík.
Vsetín: Lipiäinen (31. Lukáš) – Zahradníček, Stříteský, Staněk, Teper, Jenáček, Smetana (A), Srdínko – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Jandus, Prokeš, Hrňa (C) – Šmerha, Dědek, Jaroslav Brož – Š. Bláha, Matějček, Hořanský.
Dynamo Pardubice B: Honzík (Vondraš) – J. Kolář (A), Chabada, Kubíček, Nedbal, Voženílek, Tvrdík, Nedelka – Kalužík, Rákos (A), Žálčík – Krčál, Kaut (C), Formánek – Kaplan, Mikyska, Rouha – Gromadzki, Jevtěchov, Zeman.

Komentář

Valaši otevřeli skóre už po necelých 3 minutách, když dokázali využít přesilovku po vyloučení Josefa Mikysky. Křídelník Lukáš Rob byl pod tlakem na modré čáře, přesto dokázal chytrou přihrávkou najít najíždějícího Pavla Klhůfka, který převzal kotouč a precizně zakončil k levé tyči.

Béčko se ale nenechalo raketovým vstupem soupeře do zápasu rozhodit a v čase 09:36 srovnávalo na 1:1. Na brance se podílel celý čtvrtý útok, Tomáš Zeman nejprve od pravého mantinelu procpal puk k Olekseji Jevtěchovovi, jenž skvěle posunul na Adriana Gromadzkiho. Dvacetiletý polský útočník neměl problém ze slotu do odkryté svatyně skórovat. O chvíli později se Dynamu podařilo stav dokonce otočit, tentokrát u toho byla formace druhá. V pravém kruhu dostal od Vojtěcha Tvrdíka výborně nabito František Formánek, jehož razantní bombu na bližší tyč neměl finský brankář Santeri Lipiainen šanci chytit.

Na začátku druhé periody ale Vsetín srovnal. Nejprve napálili domácí hokejisté levou tyčku a následně po kružnici okolo brány rozvlnil síť Robin Staněk. V polovině utkání převzali iniciativu opět Východočeši. Vše rozpoutal rychlý protiútok, v němž vybídl veterán Daniel Rákos svým křižným pasem ke střele Lukáše Žálčíka. Nejproduktivnější hráč týmu potvrdil svou formu a z bezprostřední blízkosti skóroval. O tři minuty později navýšil pardubické vedení Tadeáš Kalužík, když využil špatné ztráty soupeře ve středním pásmu a přesně zamířil nad rameno gólmana.

Třetí dějství se však béčku vůbec nepovedlo. Nejenže Vsetín po necelých osmi minutách stav otočil na 5:4, ale poté přidal ještě další tři trefy a duel nakonec vyhrál 8:4. B tým se tak pokusí na špatnou třetinu co nejrychleji zapomenout a v sobotu doma proti Přerovu přerušit nepříjemnou šňůru čtyř zápasů bez výhry.

Ohlasy po utkání

Tomáš Jirků (HC Dynamo Pardubice B): „Jsme zklamaní. Přijeli jsme sem s mladým mužstvem, máme několik zraněných hráčů a řekl bych, že jsme odehráli dvě velmi dobré třetiny. Čtyřicet minut kluci výborně plnili taktiku, byli jsme kompaktní a využili příležitostí, které jsme si utvořili. Ve třetí periodě jsme se ale po gólu na 3:4 v oslabení úplně sesypali a pak se nám ještě zranil Daniel Rákos... Bohužel jsme to psychicky neustáli.“

Zápasy v sezóně

2. kolo, 18. 9. 2024
PCB - VSE
3:4
15. kolo, 23. 10. 2024
VSE - PCB
8:4
28. kolo, 7. 12. 2024
PCB - VSE
07.12.2024
41. kolo, 22. 1. 2025
VSE - PCB
22.01.2025

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube