15.11.2023
Redakce

Dynamo uspělo v Tampere a do odvety si veze dvoubrankový náskok!

Pardubičtí hokejisté vyhráli v prvním osmifinále na půdě Ilves Tampere 3:1! Do odvety, která se v enteria areně odehraje v úterý 21. listopadu, tak půjdou s náskokem dvou branek. Výhru nad Ilves řídila druhá útočná formace, dvakrát se prosadil Lukáš Radil a jednou skóroval Tomáš Zohorna. Dobrým výkonem v brance tým podržel Roman Will.

Liga mistrů, OF1, středa 15.11.2023, Tampere

Ilves Tampere

Dynamo Pardubice

1:3
1:1 0:2 0:0
Branky a nahrávky: 11. Meskanen (Stránský, Lancaster) – 18. Radil (Zohorna, Vála), 22. Zohorna (Radil, Kousal), 35. Radil (Kousal). Rozhodčí: M. Linde, K. Hinterdobler – O. Hautamaki, J. Thomann. Vyloučení: . Využití: . V oslabení: . Diváci: . Střely na branku: . Zblokované střely: . Hity: . Vhazování: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3.
Ilves Tampere: Málek – Lancaster, Mašín, Clendening, Friman, Latvala, Parikka, Pelli, Bau – Meskanen, Palve, Suomi – Ikonen, Mäntykivi, Könönen – Ratinen, Kodýtek, Stránský – Päkkilä, Gregoire, Alvarez.
Dynamo Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Kolář, Vála, Bučko, Paulovič – Hyka, Sedlák, Říčka – Radil, Zohorna, Kousal – Kaut, A. Musil, Cienciala – Vondráček, Poulíček, Mandát.

Komentář

Hokejisté Pardubic vyrazili do nejmodernější arény v Evropě na historicky první zápas play-off v Lize mistrů bez absencí v sestavě. Do branky Dynama se potřetí v Lize mistrů postavil Roman Will. V zápase si připsal 24 zásahů proti střelám soupeře.

Do Nokia Areny se po dvoudenní pauze vrátili Lukáš Sedlák, Tomáš Dvořák a Jan Košťálek, kteří zde s národním týmem o víkendu absolvovali úspěšný Turnaj Karjaly. Češi první zastávku Euro Hockey Tour ovládli a pardubické trio na reprezentační úspěch navázalo i v Lize mistrů.

Nejlepší střelec domácí extraligy Lukáš Radil po čtyřzápasovém půstu skóroval a výrazně pomohl Dynamu k výhře v prvním osmifinále. V Nokia Areně v první třetině srovnával na 1:1, ve druhé dvacetiminutovce přihrál na gól Tomáši Zohornovi a následně sám zvýšil na rozdíl dvou branek.

Gólově tak zápas řídila druhá útočná formace, Tomáš Zohorna ke své trefě přidal přihrávky na oba Radilovy góly, Robert Kousal si připsal také dvě asistence.

Do druhého osmifinále půjde Dynamo po výhře 3:1 s dvoubrankovým náskokem. Odveta se odehraje v úterý 21. listopadu od 17:30 v pardubické enteria areně.

Generálním partnerem Dynama v Lize mistrů je D+D Elektromont. Významnými partnery jsou město Pardubice, Hitrádio Černá Hora, D+D Real a Rozvojový fond Pardubice.

Ohlasy po utkání

Václav Varaďa (hlavní trenér HC Dynamo Pardubice): „My jsme se poctivě na Ilves připravovali. Čekali jsme vyrovnaný zápas, což nakonec byl. Super, že jsme dali ten gól na 1:1 a vzali jsme jim vítr z plachet. Pak jsme přidali dva další góly a myslím, že jsme si to zkušeně hlídali až do konce zápasu a v podstatě je nepustili do žádné vážnější situace. Jsme rádi za vítězství, je ještě jeden zápas a uděláme maximum, abychom přes Ilves přešli.“

Zápasy v sezóně

1. kolo, 31. 8. 2023
PCE - ILV
1:3
OF1, 15. 11. 2023
ILV - PCE
1:3
OF2, 21. 11. 2023
PCE - ILV
2:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube