24.8.2023
Redakce

Dynamo B ovládlo Letní hokejové hry

Letní hokejové hry v pardubické enteria areně jsou minulostí. V souboji o bronz i díky povedenému vstupu do utkání zvítězil Kolín nad polským Jastrzębie. Domácí Pardubice B ve finále se Zlínem dlouho prohrávaly, díky povedenému závěru ale překlopily utkání na svou stranu a mohou se radovat z prvenství v turnaji.

Letní hokejové hry, čtvrtek 24.8.2023, enteria arena

Dynamo Pardubice B

Berani Zlín

4:2
1:1, 0:1, 3:0
Branky a nahrávky: 16. Kubíček (Bukač), 55. Rákos (Hrníčko, Herčík), 58. Kaplan (Bukač), 60. Kaut – 4. Kindl (Čáp), 29. Vlach (Werbik, Hrbas). Průběh utkání: .
Dynamo Pardubice B: Vomáčka (Honzík) – Zdráhal, Nedbal, Kaštánek, Bukač, Voženílek, Kubíček, Tvrdík, Hrníčko, Rákos, Žalčík, Kaplan, Kaut, Lichtag, Herčík, Mikyska, Rouha, Pochobradský, Zeman, Paleček.
Berani Zlín: Huf (Kořének) – Čáp, Mikel, Reidl, Sedlák, Zbořil, Novotný, Hrbas, Husa, Pospíšil, Kindl, Süss, Lang, Vlach, Sodovikov, Novák, Werbik, Sedláček, Huhtela, Köhler, Gago

Komentář

Pardubičtí hokejisté nevstoupili do finálového utkání se Zlínem ideálně, ve 4. minutě již z druhého oslabení v zápase poprvé inkasovali, a to z hole Denise Kindla. Vyrovnání přišlo čtyři minuty před koncem první části, kde od modré čáry z pravé strany poslal puk na bránu obránce Martin Kubíček, který i díky dobře clonícímu spoluhráči poslal kotouč až do sítě.

V úvodu druhé třetiny mohl otočit vývoj Rákos, jenže trefil pouze brankovou konstrukci. A tak šli do vedení znovu Berani, v polovině duelu se prosadil tečí v předbrankovmé prostoru Roman Vlach. Vedení 2:1 držel Zlín i přes řadu vyloučení na obou stranách až do 55. minuty, kdy se těsně před koncem početní výhody prosadil z mezikruží Daniel Rákos. Zlín šel poté znovu do čtyř a opět těsně před vypršením trestu se Dynamo radovalo z gólu, Bukačovo nahození usměrnil mezi tři tyče Robin Kaplan, čímž otočil vývoj zápasu ve prospěch domácích. Berani se v závěru pokusili o vyrovnání při hře bez brankáře, tu však Pardubice dobře ubránily a gólem na 4:2 do prázdné branky pečetil výhru pardubických hokejistů v Letních hokejových hrách kapitán Tomáš Kaut.


JKH GKS Jastrzębie – SC Marimex Kolín 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)

Druhý a zároveň závěrečný den Letních hokejových her započal ve čtvrtek ve 14:00 utkáním o třetí místo mezi polským celkem JKH GKS Jastrzębie a Kolínem. Českému celku vyšel vstup do utkání, již v 7. minutě potrestal vyloučení soupeře, když si přihrávku od Pinkase v pravém kruhu zpracoval Matěj Chalupa a střelou zápěstím poslal Kolín do vedení. O dvě minuty později se Matěj Chalupa radoval ze vstřelené branky znovu, po kvalitní souhře spoluhráčů už měl při zakončení jednoduchou práci, nasměroval tak Kozly za ziskem bronzových medailí. Jastrzębie se gólově prosadilo v samotném závěru první periody, v čase 19:59 zužitkoval početní výhodu Arrak. Větší klid dodal Kolínu ve 26. minutě tvrdou ranou zápěstím z levého kruhu při početní výhodě Lukáš Pajer, jenž navýšil vedení českého celku na 3:1. V druhé polovině duelu už branky nepadla, a tak si z Letních hokejových her odvezl pohár za bronzovou příčku Kolín.

Branky a nahrávky: 20. Arrak – 7. Chalupa, 9. Chalupa (Šedivý), 26. Pajer (Kolman)


Generálním partnerem turnaje je D+D Elektromont. Letní hokejové hry pořádá Dynamo pod záštitou města Pardubice.

Ohlasy po utkání

Richard Král (HC Dynamo Pardubice B): „První třetina nebyla z naší strany dobrá, chybělo nám takové to nasazení, protože Zlín je velice kvalitní tým, v minulé sezoně hrál baráž o extraligu, měl by být jedním z TOP týmů Chance ligy, takže to pro nás byla obrovská zkouška. Viděli jsme, že bez bojovnosti a naprostého nasazení celého týmu těžko budeme tyto mančafty s celou řadou zkušených hráčů přehrávat. My jsme měli dnes v sestavě devět hráčů, kteří byli ještě před dvěma lety nebo loni junioři, což je obrovsky znát. Dokázali jsme se dostat do zápasu, měli jsme tam zblokované střely, tým se dostal do euforie, kdy poté začal hrát opravdu výborně a v závěru jsme využili přesilovky, které rozhodly.“