27.1.2008
Jan Hrabal

Moeller v Sazka Areně udatně bojoval, neuspěl však

PRAHA — Porážku 2:5 si vezou hokejisté HC Moeller Pardubice z hlavního města. Slavii se povedl nástup do zápasu, v 8. minutě vedla 2:0. Pak sice Peter Pucher střelou z ostrého úhlu snížil rozdíl, ale dvoubrankový náskok sešívaným vrátil Michal Vondrka ve vlastním oslabení. V prostředním dějství domácí navýšili své vedení, na začátku třetí třetiny se sice trefil Jakub Nakládal, prvně v extralize, ale Pražané si výhru vzít nenechali. Zvláště když se pět minut před koncem trefil Tomáš Micka.

O2 extraliga, 33. kolo, neděle 27.1.2008, Sazka Arena

Slavia Praha

Dynamo Pardubice

5:2
3:1, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 4:47 Rataj (Micka), 7:30 Bednář z trestného střílení, 16:39 Vondrka (Němeček), 26:06 Růžička (Drtina) – 9:19 Pucher (Snopek), 41:41 Nakládal (Pucher). Rozhodčí: Husička – Čech, Dřínovský. Vyloučení: 6:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 8087. Střely na branku: 36:40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2.
Slavia Praha: Svoboda – Kadlec, Kolařík, Němeček, Žižka, Sloboda, Drtina – Hruška, Beránek, Tomica – Micka, Rataj, Sup – Klepiš, Bednář, Doležal – Sklenář, Růžička ml., Vondrka. Trenéři: Vladimír Růžička st. a Jiří Kalous.
Dynamo Pardubice: Lašák – Snopek, Linhart, Nakládal, Havíř, Koma, Nikolov, M. Šeda – Sýkora, Hlinka, Rolinek – Tvrdík, Pucher, Somík – Kolář I, Koukal, Starý – Klejna, Rákos, Cetkovský Trenéři: Jiří Šejba a Ladislav Lubina.

Komentář

On line přenos Zápis o utkání Referát ČTK

Uteklo sedm a půl minuty a Slavia vedla 2:0

Pardubice sice zachytily úplně úvodní nápor Slavie, přesto se jim vstup do zápasu nepovedl. Východočeši drželi krok se svým soupeřem pouze čtyři minuty. Po nich se ve skrumáži před Jánem Lašákem nejlépe orientoval Igor Rataj a rozjásal slávistické fanoušky – 1:0.

Druhý gól Pražanů přišel po zajímavém rozhodnutí arbitra Husičky. Podle všeho Jakub Nakládal vytrhl pardubickému gólmanovi hokejku z ruky, rozhodčí však situaci posoudil jako vyhození nástroje Jánem Lašákem, čili odpískal trestné střílení pro domácí.

K exekuci trestu se rozjel Jaroslav Bednář a v souboji tváří v tvář s pardubickým brankářem vyhrál – prostřelil jej – 2:0.

V prvním dějství se to góly jenom hemžilo. Další přišel za necelé dvě minuty. To se Peter Pucher v asi dvacetistupňovém úhlu nerozpakoval a ostře vypálil. Kotouč prolezl expardubickému brankáři Svobodovi do sítě – 2:1.

Pardubice se snažily srovnat krok, k tomu měly několik šancí v přesilových hrách, ale Východočeši je nezužitkovali. A tak je slávisté ztrestali. V 17. minutě ujel pardubické obraně Michal Vondrka a blafákem do forhendu zvýšil vedení Pražanů na 3:1. Tomuto momentu sice předcházelo evidentní sekání na Jana Snopka, ale to nikdo z pruhovaných mužů neřešil.

Moeller srovnal hru, skóre nikoliv

Hosté však nesložili zbraně. Od druhé třetiny zaktivizovali své síly, tlačili se dopředu. Samozřejmostí byla i nutnost risku. Ve 27. minutě však obrana hostí pozapomněla na Vladimíra Růžičku u tyčky. Slávistického mladíka nejprve Ján Lašák zázračně vychytal, ale na jeho opakovaný pokus nemohl a neměl nárok – 4:1.

Paradoxně za poměrně rozhodnutého stavu se začalo hrát ještě více před brankou Slavie. Tu ale střežil bedlivý Adam Svoboda. Ve 28. minutě nebezpečně zakončoval Radovan Somík. Brankář Slavie se vytasil lapačkou.

Pak ale nestačil na Koukalovu střelu. Ta ke smůle početného houfu pardubických fandů skončila pouze na tyčce. Ve 35. minutě nebezpečně dorážel velmi agilní Peter Pucher. Ten možná ještě nyní kroutí hlavou nad tím, jak jej mohla slávistická opora vychytat.

Jakub Nakládal vykřesal naději, následný Rolinkův gól arbitr neuznal

I třetí třetinu sehrály Pardubice aktivně. A hned na jejím začátku byly za svou snahu odměněny. Ve 42. minutě převzal Peter Pucher kotouč za bránou. Odtamtud na zlatém podnose naservíroval gólové menu Jakubu Nakládalovi, jenž jej prvně v extralize hbitou střelou ochutnal – 4:2.

Kotel pardubických příznivců vycítil šanci, na gólmana Slavie se valil za jejich skandování jeden útok za druhým. Domácí v této fázi byli pod tlakem, hrozili jen z brejků.

Zhruba třetina Sazka Areny jásavě povstala v čase 44:36, protože třetí puk skončil ve Svobodově síti. Jenže Rolinkovu trefu rozhodčí Husička neuznal, neboť těsně před zakončením jeho akce překvapivě přerušil hru. Střela pardubického forvarda přišla těsně po tomto rozhodnutí.

Moeller se nadále snažil dostat se do kontaktu, aktivně působil v obraně Slavie. Ale neúspěšně. Po gólech voněly střely Petra Sýkory, Miroslava Hlinky, Radovana Somíka nebo Petra Koukala. Ale to bylo vše, co tyto momenty přinesly.

Definitivní rozuzlené pohledné partie přišlo na počátku závěrečné pětiminutovky. Po slávistickém výpadu nebezpečně střílel Jakub Klepiš. Brankář Moelleru ostrou ránu vyrazil před Tomáše Micku, jenž do poloodkryté branky zvýšil na konečných 5:2 pro domácí.

Ohlasy po utkání

Jiří Kalous (HC Slavia Praha): „Bylo to velmi rušné a kvalitní utkání. S týmem Pardubic je to vždy výborný hokej pro diváky a co se týká naší hry, tak bylo výborné, že jsme proměnili šance. Po dlouhé době se nám podařilo dlouho bránit přesilovky soupeře, což v minulých utkáních neplatilo, ale dnes jsme v nich neinkasovali. Bylo rozhodující, že utkání jsme zvládli až do konce a získali tři body. Musím složit poklonu soupeři, že i přes dvoubrankovou ztrátu bojoval až do samého závěru.“

Ladislav Lubina (HC Moeller Pardubice): „Myslím, že to bylo zajímavé a vyrovnané utkání, přestože ten výsledek 5:2 vypadá jednoznačně ve prospěch soupeře. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře a je strašná škoda, že jsme z první vážnější situace u nás ve třetině inkasovali branku, která ovlivnila celé utkání. Stalo se již takovou tradicí v našich posledních zápasech, že dostáváme důležité a rozhodující góly z trestných střílení, což se stalo i tady a budeme se nad tím muset zamyslet.“

Fotogalerie

Zápasy v sezóně

7. kolo, 30. 9. 2007
SLA - PCE
7:3
20. kolo, 13. 11. 2007
PCE - SLA
1:3
46. kolo, 9. 12. 2007
PCE - SLA
1:4
33. kolo, 27. 1. 2008
SLA - PCE
5:2

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Ján Lašák 60 0 31 5
Obránci G A +/- TM
Jakub Nakládal 1 0 0 0
Jan Snopek 0 1 -2 0
Angel Nikolov 0 0 0 0
Michal Šeda 0 0 0 0
Jaroslav Koma 0 0 -1 0
Tomáš Linhart 0 0 -1 0
David Havíř 0 0 -2 0
Útočníci G A +/- TM
Peter Pucher 1 1 0 0
Jan Starý 0 0 1 0
Jiří Cetkovský 0 0 0 0
Michal Klejna 0 0 0 0
Daniel Rákos 0 0 0 0
Petr Sýkora 0 0 -1 2
Miroslav Hlinka 0 0 -1 0
Jan Kolář 0 0 -1 0
Radovan Somík 0 0 -1 0
Michal Tvrdík 0 0 -1 0
Petr Koukal 0 0 -2 2
Tomáš Rolinek 0 0 -3 2
HC Dynamo YouTube