Reportáž ze zápasu

Extraliga ledního hokeje, 40. kolo, pátek 17.2.1995, Zimní stadion Luďka Čajky

Berani Zlín

Dynamo Pardubice

3:1
1:0, 1:0, 1:1
Branky: 18. Petr Kaňkovský, 43. M. Okál, 49. Mejzlík – 52. Sekera. Rozhodčí: Bolina – Bláha, Český. Vyloučení: Vyloučení: 6:7 navíc M. Okál – Zajíc oba 5 minut a osobní trest do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4165. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
Berani Zlín: Kameš – Kowalczyk, Tesařík, R. Kaňkovský, Rajnoha, Krajíček, Maškarinec – M. Okál (45. Čajánek), Hub, Z. Okál – Kotásek, P. Kaňkovský, Mejzlík – Meluzín, Štraub, Jurík.
Dynamo Pardubice: Salfický – Pácal, Mečiar, Říčař, Kostka, Malinský, Jančařík – Zadina, Zajíc (45. Jantovský), Sekera – Král, Kastner, Pospíšil – Hejduk, Blažek, Procházka.

Komentář

Utkání ve Zlíně začalo ze strany domácích hodně vlažně, a tak nebylo divu, že s chutí hrající a dobře bruslící hosté získali překvapivě převahu. Z ní se zrodily i šance, a tak jen výborný výkon brankáře domácích Kameše způsobil, že Východočeši nešli do vedení.

Nakonec o hubeném náskoku Zlína rozhodla jejich druhá vážnější šance první dvacetiminutovky, kterou s jistotou střelou po ledě proměnil Petr Kaňkovský.

Ve druhé třetině dostávala hra větší říz a spád. Zlínští přitlačili, šance si začali vytvářet oni, ale hosté mohli vyrovnat, když v oslabení ujel Zadina – jeho sólo však brankář Kameš kryl. Na druhé straně Petr Kaňkovský nastřelil tyčku. Nakonec se přece jen štěstí usmálo na domácí, kteří v 39. minutě vstřelili Miroslavem Okálem druhý gól.

V poslední třetině zvýšili domácí na 3:0, ale bojovný celek Pardubic snížil brankou na 3:1 a bojoval o nejlepší výsledek. Nakonec však zůstalo jen u snahy, Zlínští zvítězili zaslouženě.

Ohlasy po utkání

Vladimír Vůjtek (AC ZPS Zlín): „Uhráli jsme s Pardubicemi první dva body. Jejich technická hra nám příliš nesedí a proto jsme tentokrát hráli i doma spíše ‚zezadu‘. Kromě prvních deseti minut utkání se nám to dařilo. K nejlepším na ledě patřili oba brankáři.“

Jan Levinský (HC Pardubice): „Blahopřeji domácím k vítězství, byli lepší, měli i větší snahu. Naše bolest byla v neproměňování šancí. Jen dvakrát za celé utkání mužstvo předvedlo to, co jsme od něj očekávali, a jednou z toho byl gól. Hráli jsme příliš komplikovaný a dokonce zastaralý hokej.“

Zápasy v sezóně

7. kolo, 7. 10. 1994
PCE - ZLN
8:3
18. kolo, 15. 11. 1994
ZLN - PCE
2:4
29. kolo, 8. 1. 1995
PCE - ZLN
5:4p
40. kolo, 17. 2. 1995
ZLN - PCE
3:1

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube