Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 36. kolo, úterý 23.1.1996, Palác kultury a sportu

Vítkovice

Dynamo Pardubice

0:2
0:1, 0:0, 0:1
Branky: 2. S. Procházka, 60. Kudrna. Rozhodčí: Pasker – Hauser, Charvát. Vyloučení: 5:4, navíc Kysela – Kudrna oba 5 minut a osobní trest do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4603. Průběh utkání: 0:2.
Vítkovice: Prusek – Jonák, Kysela, Kramný. Tomášek, Kubina, Ševěček – Peterek, Šimíček, Ryšánek – Klisiak (41. Matějný), Smeták, Chlubna – Moravec, Polášek, Krayzel.
Dynamo Pardubice: Biegl – Píša, Mečiar, Jančařík, Pácal, Mjagkich, Antonín – Hejduk, Blažek, Lubina – Jantovský, Rusznyak, Pospíšil – Koudelka, Kudrna, Procházka.

Komentář

Překvapující vítězství pardubického mužstva v Ostravě pečetil v poslední minutě Kudrna při power play domácího týmu.

Úvod zápasu skvěle vyšel hostujícímu celku, který již ve 2. minutě vstřelil vedoucí gól Procházkou, který s přehledem proměnil sólový nájezd. V dalším průběhu úvodní části převzali sice iniciativu vítkovičtí hokejisté, ale dobře chytajícího gólmana Pardubic Biegla nedokázali překonat.

Rovněž v druhé třetině měl výraznou převahu domácí tým a vytvořil si několik gólových šancí, ale skórovat nedokázal, a tak hosté vstoupili do závěrečné třetiny s jednobrankovým náskokem.

V závěrečné části střetnutí sice byl opět aktivnější vítkovický tým, ale v útočné fázi hrál bez nápadu a proti důsledné obraně Pardubic se střelecky neprosadil a nedokázal vyrovnat, ačkoliv měl několik výhodných příležitostí ke skórování. Naopak v poslední minutě Kudrna pojistil vítězství Pardubic druhým gólem.

Ohlasy po utkání

Ladislav Svozil (HC Vítkovice): „Věděli jsme, že Pardubice budou nepříjemným soupeřem. Hosté velmi dobře bránili, a my jsme se proti důsledné obraně nedokázali střelecky prosadit.“

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Utkání mělo solidní úroveň a dramatický průběh. Jsem rád, že jsme v Ostravě zvítězili a získali důležité body v boji o účast v play off.“

Zápasy v sezóně

7. kolo, 29. 9. 1995
PCE - VIT
1:4
20. kolo, 14. 11. 1995
VIT - PCE
6:2
35. kolo, 19. 1. 1996
PCE - VIT
2:2p
36. kolo, 23. 1. 1996
VIT - PCE
0:2

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube