Reportáž ze zápasu

Staropramen extraliga ledního hokeje, 34. kolo, úterý 16.1.1996, Zimní stadion města Olomouce

Olomouc

Dynamo Pardubice

1:0
0:0, 1:0, 0:0
Branka: 37. Nohel. Rozhodčí: Haber – Furmánek, Grochol. Vyloučení: 2:4, navíc Brázda (Pardubice) 10 minut osobní trest. Bez využití. Diváci: 2770. Průběh utkání: 1:0.
Olomouc: Blažek – Jaromír Látal, Benýšek, Kuntoš, Bakula, Jiří Látal, Polák – Svoboda, Eichenmann, Slavík – Martinec, Smolík (25. Navrátil), Nohel – Kratěna, Broš, Tomajko.
Dynamo Pardubice: Biegl – Mečiar, Jančařík, Brázda (35.–45. Píša), Pácal, Mjagkich, Malinský – Hejduk, Blažek, Lubina – Němeček, Rusznyak, Pospíšil – Weber, Kudrna, S. Procházka.

Komentář

Ve vyrovnaném, dramatickém a nadmíru bojovném zápase vyhráli Olomoučtí počtvrté za sebou jedinou brankou Nohela ve 37. minutě. V utkání vynikly výkony obou brankářů Blažka a Biegla, kteří pochytali spoustu těžkých střel.

První třetina byla naprosto vyrovnaná. Pardubičtí pozorně a důrazně bránili a snažili se o častou střelbu. Domácí Blažek chytal opět výborně a střely zdálky ho neohrozily. Šance Blažka a Procházky v poslední minutě rovněž zlikvidoval. Olomoučtí se nedokázali prosadit kombinací a na Biegla šlo minimum střel.

Ve druhé třetině získali domácí převahu, pomohly jim k tomu i tři přesilovky, z toho jedna pět na tři v trvání 73 sekundy. Pardubičtí však obětavě bránili, výborně chytal Biegl. A tak gól padl až v 37. minutě, kdy vystartoval z vlastní půle Navrátil, přesně přihrál Nohelovi, který konečně překonal Biegla.

Poslední třetina přinesla urputný boj. Oba brankáři chytali stále bezchybně a likvidovali i největší šance pardubických hráčů Lubiny a Blažka a olomouckých hokejistů Tomajka, Broše a Svobody.

Ohlasy po utkání

Josef Augusta (HC Olomouc): „Pardubičtí měli výborně organizovanou hru ve středním pásmu a důsledně bránili. Našim hráčům se nedařila kombinace, ale bojovali a vítězství si myslím za předvedený výkon zasloužili.“

Josef Paleček (HC Pojišťovna IB Pardubice): „Utkání nemělo špatnou úroveň. Ve druhé třetině jsme doplatili na vyloučení, stálo nás mnoho sil a v závěru třetiny jsme inkasovali rozhodující gól. V závěrečné třetině jsme chtěli vystupňovat tlak, ale soupeř nás pokryl. Naše největší slabina je střelba, potřebujeme na ni příliš mnoho času.“

Zápasy v sezóně

10. kolo, 6. 10. 1995
PCE - OLO
1:2p
23. kolo, 21. 11. 1995
OLO - PCE
2:2p
33. kolo, 12. 1. 1996
PCE - OLO
2:4
34. kolo, 16. 1. 1996
OLO - PCE
1:0

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube