Reportáž ze zápasu

Tipsport extraliga ledního hokeje, 45. kolo, pátek 23.1.2004, T-Mobile Arena

Sparta Praha

Dynamo Pardubice

0:3
0:3, 0:0, 0:0
Branky a nahrávky: 4:15 Dopita (Kolář, Blažek), 10:35 P. Sýkora (Mudroch), 14:08 Kolář (Dopita, Blažek). Rozhodčí: Minář – Chytil, Unzeitig. Vyloučení: 7:4. Bez využití. Diváci: 8032. Střely na branku: 26:29. Průběh utkání: 0:3.
Sparta Praha: Schwarz (11. Bříza) – L. Procházka, Jan Hanzlík, Sloboda, Řezníček, J. Kasík, Srdínko, Výtisk – Ton, Marek (47. Vrbata), Bartečko – Ujčík, Broš, Chabada – Špilár, Šimíček, Tomajko – Z. Sedlák, Šindel, Hromas. Trenéři: Alois Hadamczik a Kamil Konečný.
Dynamo Pardubice: Svoboda – Čáslava, Zábranský, M. Sýkora, Mudroch, Pácal, Duben – Kolář, Dopita, T. Blažek – P. Sýkora, T. Divíšek, Průcha – Kudrna, Mikeska, Pištek. Trenéři: Miloš Říha a Jiří Seidl.

Komentář

Krize hokejové Sparty pokračuje. V předehrávaném utkání 45. kola extraligy nestačili Pražané na lídra soutěže z Pardubic, prohráli 0:3 a již šest zápasů čekají na radost z vítězství v normální hrací době. Hosté o svém jednoznačném triumfu rozhodli v první třetině, kdy si vypracovali tříbrankové vedení. Pak už v klidu kontrolovali průběh utkání.

Pardubičtí hokejisté se v Praze představili pouze s devíti útočníky, ale na jejich výkonu to nebylo nijak znát. Pozorně bránili a jejich útok byl nadmíru úspěšný. Již v páté minutě Dopita překonal brankáře Schwarze a posunul Východočechy do vedení. Sparta se sice snažila aktivně bruslit a často střílet, gólman Svoboda však moc práce neměl. Jeho protějšek v jedenácté minutě nedokázal chytit střelu Petra Sýkory od modré a místo ve sparťanské brance přenechal raději zkušenému Břízovi.

Ani on však mnoho štěstí neměl a brzy také inkasoval. Přesná Dopitova přihrávka našla Koláře a Břízovi nepomohla ani skutečnost, že reklamoval u pardubického hráče hru nohou. V té chvíli měl za sebou první těžší zákrok i Svoboda, jenž zlikvidoval Špilárův pokus. Sparťané se nadále trápili, což dokumentovali v první přesilové hře, při které si nevytvořili žádnou šanci.

Tříbrankové vedení dovolilo hostům polevit a v poklidu kontrolovat hru. Sparta se sice snažila se stavem něco udělat, ale narážela na připraveného Svobodu, kterého nepřekvapil ani dalším pokusem aktivní Špilár. Na obrazu hry nic nezměnily ani série vyloučení na přelomu druhé a třetí třetiny. Jedinou otázkou tak bylo, zda Svoboda udrží počtvrté v sezoně čisté konto. O nulu ho mohl připravit Bartečko, ale netrefil odkrytou pardubickou branku. Neuspěl ani Ton.

Ohlasy po utkání

Alois Hadamczik (HC Sparta Praha): „Když nedáme gól, nemůžeme být se zápasem spokojeni. Myslím si, že jsme dostali hodně laciné branky, které poznamenaly vývoj první třetiny. Předtím jsme byli v kombinaci a měli jsme šance v útočném pásmu. Poté co jsme dvakrát inkasovali, ale Pardubice ovládly závěr první třetiny. Ve druhé a třetí třetině jsme za tohoto stavu hráli dobrý hokej s nasazením, ale bez branek. Brankář Bříza nebyl devět dní na ledě, proto začal jako dvojka. Když ale nastoupil, mužstvo podržel. Marek odstoupil ze hry, protože má natažený vaz v koleni.“

Miloš Říha (HC Moeller Pardubice): „Odehráli jsme velmi dobré utkání, hlavně v první třetině, kdy jsme pokryli domácí a nepouštěli je do žádných šancí. Hráli jsme jednoduše, směr branka, to se nám dařilo a dostali jsme se do tříbrankového vedení. Ve druhé třetině jsme trochu polevili, ale v třetí jsme se vrátili k naší hře a dovedli zápas do vítězného konce.“

Zápasy v sezóně

6. kolo, 26. 9. 2003
PCE - SPA
3:1
19. kolo, 31. 10. 2003
SPA - PCE
2:2p
32. kolo, 9. 12. 2003
PCE - SPA
1:2
45. kolo, 23. 1. 2004
SPA - PCE
0:3

Statistiky zápasu

Brankáři Min Stř Zás Ink
Adam Svoboda 60 0 26 0
Obránci G A +/- TM
Petr Mudroch 0 1 1 2
Libor Zábranský 0 0 2 2
Petr Čáslava 0 0 2 0
Michal Sýkora 0 0 1 0
Miroslav Duben 0 0 0 0
Tomáš Pácal 0 0 0 0
Útočníci G A +/- TM
Jiří Dopita 1 1 2 0
Jan Kolář 1 1 2 0
Petr Sýkora 1 0 1 0
Tomáš Blažek 0 2 2 0
Tomáš Divíšek 0 0 1 2
Petr Průcha 0 0 1 0
Jaroslav Kudrna 0 0 0 2
Michal Mikeska 0 0 0 0
Ľubomír Pištek 0 0 0 0
HC Dynamo YouTube