16.11.2022
Redakce

Zpátky do akce! Dynamo jede ve čtvrtek do Budějovic

Tisport extraliga je po reprezentační přestávce zpět. Pardubičtí hokejisté vstoupí do zápasového rytmu čtvrtečním televizním duelem v Českých Budějovicích, v němž budou bojovat o desátou výhru v řadě.

20. kolo: HC Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Východočeši jsou na vítězné vlně, vyhráli devětkrát v řadě
  • Budějovicím se na domácím ledě daří, vyhráli na něm poslední čtyři duely
  • První vzájemný zápas v letošní sezoně vyhrály Pardubice vysoko 6:1

Z kabiny Dynama

Hokejisté Dynama se po jedenácti dnech dočkají dalšího zápasu, další sérii zápasů po reprezentační přestávce započnou na jihu Čech. „Těšíme se, že nás konečně čeká zase zápas, protože pouze trénovat je přece jen o něco horší. Dostali jsme v reprezentační přestávce pár dní volno a tréninky byly zaměřené také na kondici, abychom se v ní udrželi nebo ji ještě zlepšili. Chybělo nám několik hráčů, kteří odjeli na repre, takže s námi trénovali mladí hráči, ale bylo to fajn,“ těší se zpět do zápasového rytmu Matej Paulovič.

Pardubice budou proti Motoru bojovat již o desáté vítězství v řadě, v tabulce jim patří první příčka. „Příliš se nedíváme na to, co bylo. Chceme se dívat na to, co je před námi. Teď jedeme do Budějovic a chceme tam urvat body, jelikož hrajeme tři zápasy v řadě venku, po té pauze to bude ještě těžší. Bude těžké do toho zase zpátky naskočit, ale snad se nám to povede,“ přeje si slovenský útočník.

V prvním vzájemném utkání v letošní sezoně svěřenci trenéra Rulíka porazili České Budějovice vysoko 6:1, Paulovič si je ale vědom, že extraliga je vyrovnaná a žádný zápas není jednoduchý. „Každý zápas je těžký, občas se stane nějaký zápas, v němž padne hodně gólů, ale jinak je to skoro pořád o gól nebo o dva. Určitě nemůžeme nic podcenit, za devět výher jsme samozřejmě rádi, ale nesmíme se tím uspokojit a hrát stále stejně v plném nasazení.“

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek, Bučko, Nedbal – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Cienciala, Matys – Paulovič, Poulíček, Koffer – Rouha, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře

Českým Budějovicím se v letošní sezoně nedaří podle představ, po úspěchu v minulém ročníku se aktuálně nacházejí se ziskem 22 bodů až na jedenáctém místě tabulky. Nedaří se jim zejména na hřištích soupeřů, na domácím ledě jsou totiž z pohledu bodového zisku čtvrtí nejlepší z Tipsport extraligy, doma vždy dokázaly získat alespoň bod. A v posledních čtyřech domácích utkáních se radovaly z vítězství.

Motor se snaží nastartovat za lepšími výsledky i změnami v kádru, do toho se vrátil Michal Vondrka, naopak na hostování do Hradce Králové odešel Zdeněk Doležal. Trenér Jaroslav Modrý se musí obejít také bez zraněného brankáře Dominika Hrachoviny, a tak nyní dostává prostor Jan Strmeň, jenž je mezi extraligovými brankáři s úspěšností 91.94 % až na 11. místě. Bodově táhne Jihočechy zkušený Lukáš Pech, ten zatím posbíral 19 kanadských bodů (4+15) a je sedmým neproduktivnějším hráčem Tipsport extraligy.

Hvězda v týmu soupeře:

Milan Gulaš. Jeden z lídrů Jihočechů musel vynechat kvůli zranění několik utkání, ještě před reprezentační přestávkou se ale vrátil zpátky do sestavy. Za čtrnáct utkání posbíral třináct kanadských bodů (8+5). Po návratu po zranění se ale bodově neprosadil, z gólu se naposledy radoval 9. října proti Vítkovicím, kdy se trefil dvakrát.

Sestava Českých Budějovic z minulého utkání:

Strmeň – Štencel, Vráblík, Bindulis, Kachyňa, Šenkeřík, Marcel, Šedivý – Holec, Pech, Gulaš – Dzierkals, Hanzl, Valský – Čachotský, Toman, Přikryl – Chlubna, Vopelka, Karabáček.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Milan Klouček, Martin Bučko
Motor České Budějovice Michal Vondrka