15.01.2023
Redakce

Znovu na sever. Dynamo v neděli čeká Litvínov

Pardubičtí hokejisté pokračují v sérii venkovních utkání, na páteční tříbodový zisk z Liberce budou chtít navázat v Litvínově. Chemikům se v poslední době nedaří, z posledních sedmi utkání vyhráli jen jednou, naopak Pardubice jsou zpět na čele tabulky.

38. kolo: HC Verva Litvínov – HC Dynamo Pardubice - sleduj ON-LINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo uspělo v obou letošních vzájemných zápasech s Vervou shodně 1:0
  • Litvínovu se nedaří, ze sedmi zápasů vyhrál jen jednou
  • Pardubice v posledním kole v Liberci odčinily porážku se Spartou

Z kabiny Dynama

Pardubice v pátek odčinily nepovedený zápas se Spartou, v posledních vteřinách duelu s Libercem rozhodly o zisku tří bodů a dostaly se zpět na čelo tabulky. Na ledě soupeřů vyhráli potřetí v řadě a na venkovních kluzištích mají nejlepší bilanci ze všech týmů Tipsport extraligy. Dynamo svého nedělního soupeře v aktuální sezoně dvakrát porazilo. V obou případech však rozhodoval jediný gól – v říjnu rozhodly bezbrankový duel až nájezdy, v prosinci pak vystřelil vítězství Pardubicím David Cienciala.

„Bylo to velmi dobré a rychlé utkání. Padlo hodně branek, hrálo se nahoru, dolů. Rozhodly speciální týmy. Proměnili jsme dvě přesilovky a ubránili jsme čtyřminutové oslabení. Je dobré, že jsme v zápase vždy vedli a šli jsme si za tím. Těch dvanáct vteřin před koncem se štěstí přiklonilo k nám. Myslím si, že jsme byli o chlup lepší než Liberec a výhru jsme si zasloužili,“ hodnotil po výhře pod Ještědem asistent trenéra Marek Zadina.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Bučko, Kolář, Vála – Cienciala, Sedlák, Hyka – Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Zeman – Štetka, A. Musil, Vondráček.

Aktuálně od soupeře

Verva se po změně trenérského štábu zvedla, v poslední době se jí však opět bodově nedaří, z posledních sedmi utkání zvítězila jen v jediném a od posledního Kladna ji dělí pouhé tři body. Chemici v posledním domácí utkání utnuli pětizápasovou šňůru porážek, když porazili 4:3 Plzně. Na toto vítězství však nedokázali navázat v posledním kole v Plzni, kde sice šli rychle do vedení, nakonec však prohráli 1:4.

„Měli jsme dobrý vstup do utkání, avšak ten nakonec trval jen nějaké tři minuty. Po obdržené brance začala Plzeň získávat kotouče, dostávala se více k nám do pásma, kde si navíc vytvářela tlak a brankové příležitosti. Od druhé třetiny se obraz hry naplno přetavil na domácí stranu,“ zhodnotil utkání v Plzni trenér Karel Mlejnek.

Hvězda v týmu soupeře:

Giorgio Estephan. Pětadvacetiletý centr druhé formace Vervy se gólově prosadil v posledních dvou utkáních, celkem má v letošní sezoně na svém kontě 11 branek, ke kterým přidal ještě 17 asistencí. Je tak druhým nejproduktivnějším hráčem Litvínova, hned za třicetibodovým Šimonem Stránským.

Sestava Litvínova z minulého utkání:

Godla – Zile, Zeman, Freibergs, Strejček, Demel, Kolář, Šalda – Stránský, Sukeľ, Zdráhal – Kudrna, Estephan, Abdul – Berka, Gut, Hlava – Havelka, Jurčík, Chalupa

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
-
HC Verva Litvínov -