22.05.2024
Redakce

Známe soupeře pro Ligu mistrů!

V Praze, dějišti letošního světového šampionátu, proběhl los základní části hokejové Ligy mistrů! Dynamo už ví, že do Pardubic přijede Tappara Tampere, Lahti Pelicans a Fehérvár AV19. Na venkovním hřišti se naopak představíme proti Eisbärenu Berlín, Straubingu Tigers a Sheffieldu Steelers

Druhá sezóna v řadě mezi nejlepšími evropskými týmy pro Dynamo! V loňském ročníku došli pardubičtí hokejisté až do čtvrtfinále, kde nestačili na finský celek Lukko Rauma. V letošní sezóně budeme chtít dojít ještě dál! Nyní už známe soupeře, proti kterým se utkáme v základní části. Soupeře pro jubilejní desátý ročník hokejové Ligy mistrů vylosovali pardubickému Dynamu legendy českého sportu - Patrik Eliáš a Petr Čech.

Na domácím ledě se utkáme s finskými celky Tappara Tampere a Lahti Pelicans. Třetím soupeřem v enteria areně pak bude maďarský Fehérvár AV19.

Dva venkovní zápasy pak odehrajeme v Německu, konkrétně s týmy Eisbären Berlin a Straubing Tigers. Třetí venkovní utkání obstará stejně jako minulý rok měření sil s účastníkem britské ligy, týmem Sheffield Steelers.


„Liga mistrů je velice kvalitní soutěž. Hrají ji nejlepší týmy v Evropě a jsem rád, že my jsme mezi nimi. Los je pro nás atraktivní, čekají nás opravdu zajímavé zápasy. Jsou tam zástupci německé ligy, která je velice kvalitní. Stejně tak dva týmy z finské ligy, kterou řadím mezi evropskou špičku. Těšíme se i na Sheffield a Fehervár, jsou to týmy, se kterými se nepotkáváme tak často. Myslím si, že nás čeká šest kvalitních zápasů, bude to dobré měření sil a diváci se mají na co těšit," říká k losu Petr Sýkora, sportovní ředitel Dynama.

Co na los základní části Ligy mistrů říkáte?