17.02.2024
Redakce, foto: Ronald Hansel

Zlomová byla druhá třetina, říká po vítězství nad Plzní brankář dorostu David Veřmiřovský

David Veřmiřovský prožil vydařený závěr týdne. Brankářská jistota dorostu Dynama měla výrazný podíl na výhrách nad dvěma západočeskými soupeři. Po vychytané nule v zápase s Karlovými Vary pomohl k vítězství i v duelu s Plzní.

Svěřenci hlavního trenéra Vojtěcha Faltyse hostili v pátek večer karlovarského lídra tabulky skupiny o pořadí v play off Extraligy dorostu. Zvítězili vysoko 8:0, přičemž se gólově prosadilo osm různých hráčů. Svoji zásluhu na debaklu Energie však měl i patnáctiletý gólman.

Veřmiřovský totiž zneškodnil všech 28 střel hostů. „Ten zápas jsme zvládli velmi dobře, kluci dokázali utkání odehrát ve svižném tempu,“ chválí výkon svých spoluhráčů v poli mladý brankář. Přibližně osmnáct hodin po skončení klání jim kryl záda na ledě znovu.

V sobotu odpoledne se totiž pardubičtí dorostenci utkali v malé hale enteria areny s plzeňskou Škodou. Ve 13. minutě vedli domácí 2:0 po přesilovkových trefách Michala Jansy a Lukáše Korce. Po snížení Adama Fehéra z 15. minuty, rovněž v přesilové hře, nicméně byli hosté herně trochu lepší.

„Podle mě byla zlomová hlavně druhá třetina. Předtím jsme byli lehce pod tlakem, ale dobře jsme to zvládli,“ tvrdí Veřmiřovský. Východočeši v prostřední dvacetiminutovce skutečně udělali výrazný posun ke zdárnému výsledku. Po gólech Filipa Křečana z 28. a Václava Josky z 32. minuty to bylo už 4:1.

Vedení navíc ve 49. minutě pojistila trefa Tobiáše Sekaniny, naopak Plzeňané se na včasnou odpověď nezmohli. Davida Veřmiřovského, jemuž během utkání nejednou pomohla i branková konstrukce, překonali podruhé až 41 sekund před koncem zásahem Matěje Tománka v početní výhodě. Na konečných 6:2 upravil těsně před sirénou Šimon Řivnáč.

„Myslím si, že dnešní zápas jsme patřičně odmakali. Spoluhráči do toho dali všechno. Náš výkon měl velice dobrou rychlost,“ hodnotí vítězný duel Veřmiřovský, jenž v jeho průběhu předvedl celkem 25 úspěšných zákroků.

Přesto je podle něj směrem k vyřazovací fázi soutěže stále na čem pracovat, a to nejen po herní stránce. „Určitě je pořád co zlepšovat, hlavně se musíme vyhnout naší časté nedisciplinovanosti. Občas z naší strany dochází ke zbytečnému vyjadřování směrem k rozhodčím,“ uzavírá.