15.10.2022
Redakce

Že je Hradec poslední? Na derby to nemá vliv, říká před zápasem Tvrdík

Devatenáctiletý pardubický zadák Vojtěch Tvrdík sbírá starty nejen v juniorském týmu, ale také v HC Dynamo Pardubice B hrající druhou nejvyšší soutěž mužů. Před nadcházejícím střetnutím juniorů s Hradcem Králové popisuje specifičnost derby, odhaluje rozdíly v juniorském a dospělém hokeji a odhaluje cíle do zbytku sezony.

Juniorům Dynama úvod sezony nevyšel. Přestože to v posledních zápasech bylo lepší, masivnější přísun bodů zatím nepřichází. Devatenáctiletý zadák Vojtěch Tvrdík vidí jako problém neproměňování šancí. To se naplno projevilo v posledním utkání s Mladou Boleslaví, kde mládežníci Pardubic ani jednou neskórovali a přestože měli více ze hry, odjeli poraženi 0:1.

„Celkově nám v zápasech chybí koncovka. Šancí si vytváříme poměrně dost, ale nedokážeme je využít. Dále nám také chybí důraz na brankovišti. Tohle nás asi nejvíce brzdí,“ říká druhý nejproduktivnější bek týmu. „Rozhodně nejsme spokojení s tím, v jaké části tabulky se pohybujeme,“ pokračuje.

„Hodně zápasů jsme nezvládli v závěru nebo v prodloužení, tam jsme ztratili spoustu bodů. Věřím, že se z první čtvrtiny základní části poučíme a budeme tabulkou stoupat. Snažím se pro to každý den udělat maximum, abych si jednou řekl, že jsem pro to udělal všechno,“ vysvětluje Tvrdík.

Pardubice se mohou dostat na vítěznou vlnu v nedalekém Hradci Králové, kam je v rámci dalšího kola svedl los soutěže. Mountfieldu se vůbec nedaří a momentálně okupuje poslední pozici v tabulce. Tvrdík to však jako nějakou výhodu nevidí.

„Rozhodně to nic neznamená, že jsou poslední. Derby je specifické, umístění v tabulce na to nemá žádný vliv. Vždy je to vyhrocené a vyrovnané. Hradec je velký rival, zápasy s nimi svým nasazením připomínají play off,“ přirovnává talentovaný zadák. Tvrdík má na kontě ve 12 zápasech tři branky a dvě asistence, ve dvou případech nakoukl do druhé nejvyšší soutěže v dresu HC Dynamo Pardubice B.

„Je to určitě super mít takovou možnost nastupovat již v dospělém hokeji a sbírat zkušenosti od hráčů, co hráli v extralize. Dospělý hokej je určitě rychlejší než ten juniorský, silovější a také je více kladeno na taktiku. Velkou výhodou béčka v Chrudimi vzdálenost, máme to kousek,“ libuje si šikovný obránce.

A co je cílem do zbytku sezony? „Určitě uhrát play off, poté se uvidí. Jdeme zápas od zápasu a uděláme všechno proto, abychom došli co nejdál,“ vzkazuje Tvrdík.