22.12.2021
Redakce

Zápas nám ztratil výpadek ve druhé třetině, říká Frodl

Hokejisté Dynama padli v předehrávce 34. kola extraligy na ledě Komety 3:4. Zápas rozehráli výborně a po první části vedli 2:0. Ve druhé třetině Kometa otočila stav utkání, což bylo podle Dominika Frodla hlavní příčinou prohry v Brně. „Prvních patnáct minut druhé třetiny jsme byli hlavami někde jinde,“ říkal pardubický brankář po zápase.

Po vydařené první třetině se pardubickým hráčům nepovedl vstup do části druhé. Za 10 minut třikrát inkasovali a museli dotahovat. „Prvních patnáct minut jsme byli hlavami někde jinde. Začalo to brzkým gólem, kdy nám soupeři po pár vteřinách ujeli sami na branku a dali gól. Kometu to dostalo na koně, za chvíli další gól a už se to s námi vezlo,“ komentoval špatnou pasáž Dynama Dominik Frodl.

První gól vstřelila Kometa už po sedmi vteřinách druhé třetiny, kdy Gulaši našel dlouhým pasem volného Muellera. „Museli to mít secvičené. Naznačil hru po mantinelu, náš obránce na to skočil a Mueller jel sám na bránu. Je to pan střelec, který když tuhle šanci dostane, tak se nemýlí,“ má jasno pardubický brankář.

Dynamu se v Brně nedařilo důrazněji bránit prostor před vlastní brankou, což Frodl považuje za další klíčový aspekt zápasu. „Bohužel nám ztratil zápas také nedůraz před vlastní brankou. Dostali jsme tři góly z předbrankového prostoru, což by se stávat nemělo.“

Kometa tak přerušila sedmizápasovou vítěznou sérii Pardubic. „Ukázalo se, že nejsme žádní mistři světa. Stává se nám to často, nikdy nehrajeme celých 60 minut a už několikrát nás to stálo zápas. Bohužel je série ukončena, ale budeme chtít navázat další,“ říká odhodlaně Dominik Frodl.