15.09.2022
Redakce

Začíná extraliga! Dynamo zavítá k prvnímu utkání do Kladna

Čekání je u konce! Dynamo vyzve na úvod nového ročníku extraligy Rytíře Kladno. Vyprodané utkání na ledě kladenského ČEZ Stadionu začíná už zítra 16.9. od 18:00. Zvládne Dynamo vstoupit do nové sezóny vítězně?

1. kolo: Rytíři Kladno - HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Pardubičtí hokejisté se v Kladně představí před vyprodanou halou, která prošla během minulé sezóny rozsáhlou rekonstrukcí.
  • Dynamo v loňské sezóně nedokázalo ani jednou porazit Kladno za tři body. Třikrát odcházelo s výhrou za dva body, jednou bez bodu.
  • V sedmi přípravných utkáních inkasovalo Dynamo po šedesáti minutách pouze v jednom případě více než jednu branku.

Z kabiny Dynama

Dynamo bude chtít na úvod extraligy potvrdit roli favorita a vstoupit do nové sezóny pravou nohou. „Víme, že úspěch se rodí z výborné obrany a výborného gólmana, takže budeme chtít stavět hlavně na tomhle. Jakmile ale budeme na puku, nechceme hráče limitovat a necháme jim prostor, aby mohli zrealizovat svoji kreativitu. Po ztrátě puku ale musíme být stoprocentní do defenzívy," řekl před utkáním Radim Rulík.

Jeho tým v přípravě nejprve ovládl prestižní Dolomiten cup, v následných Letních hokejových hrách obsadilo Dynamo druhé místo. V přípravných zápasech se skvěle prezentovala hlavně pardubická defenzíva. Pouze jednou dostali Východočeši po šedesáti minutách více než jeden gól, třikrát pak odcházeli pardubičtí brankáři s vychytanou nulou.

„Máme skvělou brankařskou trojici. Nechceme, aby někdo měl nějaký delší úsek, kdy nevleze v zápase do branky. Je to na nás a určitě se s tím spolu s trenérem gólmanů popasujeme. Máme dva týmy, což je důležité říct a věřím, že se všichni tři dostanou do branky a využijeme ten potenciál, který v nich máme," přiblížil situaci v brankovišti Rulík.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Klouček – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Hrádek – Radil, Zohorna, Hyka, Říčka, Kousal, Rohlík, Pavlovič, Poulíček, A. Musil, Bučko, Matýs, Koffer.

Aktuálně od soupeře

Pořádně nabitou přípravu na novou extraligovou sezónu má za sebou Kladno, které odehrálo hned deset přípravných utkání, ze kterých ve čtyřech případech odcházelo vítězně. Přípravu pak zakončili Rytíři utkáním s Karlovými Vary, kterým podlehli 3:4 po samostatných nájezdech.

„Já myslím, že diváci viděli parádní zápas, obě mužstva byla v silném nasazení. Dle mého názoru to byl extraligový zápas. Remíza asi byla zasloužená. Prodloužení to už je jako loterie, ale za nás trenéry to byl z naší strany výborný zápas," ocenil úroveň kladenské generálky trenér Miroslav Mach.

Po loňské nepovedené sezóně doznal kádr kladenských Rytířů velkých změn. Z týmu odešli například Kyle Wood, Marek Beránek, Nicolas Hlava nebo expardubický útočník Ondřej Machala. Naopak mezi největší posily se řadí obránce Oskars Cibulskis, zkušený Jakub Klepiš a finský útočník Adam Brodecki. Roli druhého brankáře za jasnou jedničkou Landonem Bowem pak bude nově plnit navrátilec Adam Brízgala.

Hvězda v týmu soupeře:
Tomáš Plekanec. Při absenci Jaromíra Jágra je největší kladenskou hvězdou jednoznačně Tomáš Plekanec. Devětatřicetiletý útočník s více než tisícovkou odehraných utkání v NHL patří mezi taháky extraligy a hráče, na kterého Rytíři spoléhají v ofenzívě nejvíce. V minulé sezóně zazářil Plekanec 53 kanadskými body v základní části a dalších 10 bodů přidal v baráži, ve které velkou měrou pomohl Kladnu k záchraně extraligy.

Sestava Kladna z minulého utkání:

Bow – Dotchin, Slováček, Ticháček, Sotnieks, Cibulskis, Kehar – Kubík, Plekanec, Filip – Procházka, Klepiš, Michnáč – Bláha, Indrák, Beran – Melka, Babka, Vimmer.

Hráli v týmu soupeře

KLUBHRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Tomáš Urban, Milan Klouček
Rytíři KladnoMatěj Beran, Martin Procházka