28.12.2022
Redakce

Začátek sezóny nebyl optimální, ale zvedáme se, říká junior Herčík

Pardubičtí junioři se aktuálně nacházejí na jedenáctém místě Extraligy juniorů a na postupové příčky do play-off jim schází šest bodů. Na otázky ohledně uplynulé části sezóny jak v juniorce, tak v Chrudimi nebo na cíle pro následující rok jsme se zeptali devatenáctiletého pardubického útočníka Daniela Herčíka.

Jak bys zhodnotil dosavadní průběh sezóny?

Asi nemůžu úplně hodnotit dosavadní průběh sezóny, protože pendluji většinou mezi juniorkou a Chance ligou, ale myslím si, že se postupně zvedáme a snad to bude lepší a lepší.

Začátek sezóny nebyl úplně nejlepší, ale teď máte z posledních pěti zápasů čtyři výhry, tak myslíš si, že se blízká na lepší časy?

Začátek nebyl optimální. Přirovnal bych to k minulému ročníku, ale poslední zápasy ukázaly že můžeme porazit každého. Na sérii výher se dá stavět dál a doufám že budeme vyhrávat více než do teď.

Před sezónou k vám přišlo pár nových kluků z dorostu, tak jak se zatím zapracovali do týmu?

Kluci určitě zapadli dobře, ale je to pro ně velký skok z dorostu. Zvedají se a my starší jim chceme pomoct v jejich rozvoji jako nám pomáhali ti starší. Jsem rád, že se nebojí za námi přijít a zeptat se.

Co si myslíš že je vaše největší slabina a případně co udělat pro to, abyste jí odstranili?

Největší slabinou bych řekl že je lehkost v některých fázích zápasu, kdy například vedeme nebo se zápas láme. Na tom musíme ještě zapracovat.

Ty jsi s patnácti brankami zatím nejlepší střelec Dynama, tak jak zatím hodnotíš tu sezónu z osobního hlediska a v čem jsi se třeba oproti té minulé posunul?

Zatím nejsem moc spokojený. Góly a body v juniorce jsou sice hezké, ale cíle, které jsem si vytyčil jsem zatím nesplnil. Chci dostat juniorku do play-off a také pomoct klukům v Chrudimi, abychom se dostali ze sestupové pozice. Nemůžeme spadnout do druhé ligy. To by pro nás všechny byla ostuda. A také bych si chtěl vydobýt pozici v A-týmu, ale to je jen na mně.

Jaký bude váš hlavní cíl po svátkách? Bude to boj o play-off?

Hlavní cíl je dostat juniorku do play-off a v Chrudimi zachránit soutěž jakýmkoliv způsobem to půjde, takže pro to uděláme vše.

Co bys vzkázal všem fanouškům Dynama do nového roku?

Chtěl bych všem popřát šťastný nový rok plný zdravý, štěstí a úspěchu. Choďte podporovat jak áčko, tak i béčko, které to bez pochyby potřebuje také.