24.05.2023
Redakce

Z hráče vedoucím mužstva. Nechtěl jsem opouštět hokejové prostředí, říká Marek Drtina

Jako hráč prošel kromě Dynama také týmy na Slovensku a ve Francii. Loňskou sezónu strávil v dresu pardubického B týmu, v rámci kterého se nyní přesouvá na pozici vedoucího mužstva. „Měl jsem v hlavě, že bych se hokeji chtěl věnovat i po kariéře, takže jsem rád, že tato nabídka přišla. Teď před sezónou je toho docela dost. Na všechno si zatím zvykám," říká o nové roli Marek Drtina.

„Je to pro mě něco nového. Po těch letech, co jsem hrál hokej jako hráč, je to pro mě nová zkušenost, za kterou jsem moc rád," popisuje třiatřicetiletý bývalý obránce, který se po minulé sezóně rozhodl ukončit hráčskou kariéru a přijal nabídku stát se novým vedoucím mužstva Dynama B.

„Po minulé sezóně zamnou přišel Tomáš Rolinek s nabídkou dělat vedoucího mužstva. Vzal jsem si pár dní na rozmyšlenou, přičemž jsem si uvědomil, že mě hokej už tolik nenaplňuje. Kariéra nešla vzhůru, už to šlo spíš dolů a představa, že bych měl odejít z Pardubic, se nám s rodinou moc nelíbila," popisuje Drtina.

Jako jednu z výhod vidí Marek Drtina setrvání u týmu Dynama B. „Měl jsem v hlavě, že bych se hokeji chtěl věnovat i po kariéře, takže jsem rád, že tato nabídka přišla. Můžu zůstat u hokeje, navíc s partou skvělých kluků, které znám z loňské sezóny. Navíc můžu být v této super organizaci, za což jsem opravdu strašně rád. Snad bude sezóna úspěšná a nebudeme zažívat nějaké velké stresy."

„S klukama jsme tu měli výbornou partu a letos to vypadá, že to nebude jiné. Když člověk celý život žije v hokejovém prostředí, je na to už natolik zvyklý, že si ani nedovedu představit, že bych měl toto opouštět," říká 194 centimetrů vysoký bývalý obránce.

A jaká je práce vedoucího mužstva? „Teď před sezónou je toho docela dost. Řešíme výstroje a různé organizační věci, zatím si na všechno zvykám, řekl bych, dobře," směje se Drtina.

„Nikdy jsem se nějak na práci vedoucího mužstva nesoustředil a nevšímal jsem si, co všechno pro ten tým dělá. Teď, když to vidím, je toho opravdu dost. Už na konci loňské sezóny jsem ale s panem Zídkem dělal některé věci, takže jsem trošku věděl, co mě čeká. Tomáš Rolinek si mě navíc skvěle diriguje a postupně to ladíme, aby to bylo dokonalé," popsal.