21.03.2022
Redakce

Využívání přesilovek je v play off stěžejní, musíme to zlepšit, ví navrátilec Blümel

Přesně po třech týdnech se vrátil do sestavy pardubického Dynama Matěj Blümel. Znovu to bylo na ledě Českých Budějovic a znovu to dopadlo lépe pro Motor. Dynamo prohrálo na jihu Čech 1:3 a před zítřejším návratem do Pardubic bude chtít sérii vyrovnat. „Zítra je nový den a pořád můžeme odjet za stavu 1:1,“ burcuje jednadvacetiletý navrátilec do sestavy.

Jak byste zhodnotil první čtvrtfinálový duel?

My jsme do zápasu špatně vstoupili a Budějovice daly gól ze situace, kterou jsme si ještě ukazovali před zápasem na videu. Tohle se nám zkrátka nesmí stávat. Poté už jsme se zvedli, ale i tak to nestačilo a z brejku jsme dostali gól na 1:3. Je to škoda, ale zítra je nový den a pořád můžeme odjet za stavu 1:1.

Jak se vám hrálo po zranění?

Z mého pohledu to určitě nebylo dobré, nehrál jsem tak, jak jsem si představoval a jak umím. Zítra musím být lepší.

Jste už stoprocentně v pořádku?

Jsem stoprocentně zdravý. Prostě jsem hrál špatně, nehrál jsem svůj hokej.

Nehrál jste tři týdny, je to o tom dostat se zpět do rytmu?

Těžko říct, nevím, čím to bylo. Na zápas jsem se těšil, bohužel to nevyšlo. Zítra je nový zápas, nová šance.

Je jediným receptem hodit dnešní zápas za hlavu?

Asi jo. Oproti předkolu se hraje na čtyři vítězné zápasy a pořád je před námi spoustu zápasů. Věřím, že zítra budeme jiný tým a povede se nám vyhrát.

Co bylo největším problémem Dynama?

Dostali jsme hodně přesilovek, ale nedokázali jsme ani jednu využít. To je v play off stěžejní. Motor dal hned z první přesilovky gól a hrálo se jim jinak. Určitě si nad tím sedneme a uvidíme, co zlepšit na zítřek.

Je pro vás motivací, s jakým zápolem hraje Jiří Novotný, Milan Gulaš a další zkušení hráči?

Pro některé kluky to může být poslední play off a je obdivuhodné, jak hrají. My mladší musíme hrát líp, snažit se jim vyrovnat a dát do toho víc energie, kterou bychom měli mít.