31.03.2022
Redakce

Vypadnutí ve čtvrtfinále mrzí, sezonu jsme ale zhodnotili pozitivně, říká Dominik Pavlata

Junioři Pardubic zakončili svoji sezonu v úterý 29. března, když v rozhodujícím čtvrtfinálovém zápase nestačili na Plzeň, se kterou prohráli vysoko 1:8. Nicméně jejich posun ve druhé polovině sezony byl znatelný. „Sezonu jsme všichni zhodnotili pozitivně, protože jsme se dostali do play off, což byl náš účel, a tam jsme potrápili jednoho z favoritů extraligy juniorů,“ říká útočník Dominik Pavlata.

Junioři postoupili do čtvrtfinále z nadstavbové části, když ve skupině nechali za sebou Karlovy Vary a Vítkovice. Jejich soupeřem v play off byla Plzeň, která vyhrála celou základní část a v nadstavbě skončila na třetím místě. „Určitě jsme měli k soupeři zdravý respekt, ale rozhodně jsme se jich nebáli, soustředili jsme se hlavně na sebe a na naše výkony, říká Dominik Pavlata, který proti Plzni bodoval ve čtyřech zápasech.

Pardubičtí mladíci zvládali porazit svého čtvrtfinálového soupeře hned v prvním utkání na jejich ledě. Série se následně však srovnala, ale třetí duel před domácími fanoušky pardubická juniorka opět zvládla a mohla rozhodnout. „Rozhodně jsme v ukončení série všichni doufali a snažili jsme se pro to udělat všechno. I když se nám úplně ten zápas nepovedl, tak jsme jeli odhodlaní do Plzně a tam jsme to chtěli ukončit poté,“ popisuje pardubický útočník.

Po nevyužité výhodě tak musel napínavou sérii rozlousknout až pátý zápas. Dynamo v něm ale neuspělo a po porážce 1:8 tak sezona skončila. Co v utkání rozhodlo? „Myslím si, že rychlý začátek Plzně, kdy nám vlastně vstřelila dva góly a poté, když jsme dostali gól na 1:3 a 1:4, tak jsme to už těžko doháněli jak fyzicky, tak psychicky,“ mrzí Pavlatu.

Dynamo nezažilo příliš úspěšný start do sezony, ve druhé polovině sezony však začalo tabulkou postupně stoupat vzhůru, což nakonec vyústilo až ve čtvrtfinálovou účast. „Sezonu jsme všichni zhodnotili pozitivně, protože jsme se dostali do play off, což byl náš účel, a tam jsme potrápili jednoho z favoritů extraligy juniorů, takže jsme všichni byli spokojeni,“ popisuje produktivní útočník. „Samozřejmě jsme to mohli dotáhnout dál, ale celkově se nám ta sezóna podařila úspěšně obrátit z ne moc povedeného začátku až do play off,“ dodává Dominik Pavlata.

Foto: Ronald Hansel/Juniorský hokej