17.01.2020
Redakce

Výkon v první a třetí třetině? S ním můžeme porazit kohokoliv, má jasno Poulíček

Pardubice – Útočník pardubického Dynama Patrik Poulíček dělal, co mohl, aby svůj tým přiblížil k bodovému zisku. Vstřelil dva góly, vypracoval si další brankové příležitosti, brankáře Kváču prověřil hned pětkrát. Přesto by úsměv na jeho tváři po utkání nikdo nenašel.

Jednoznačným mužem zápasu z pardubické strany byl útočník Patrik Poulíček. V prvním dějství tečoval střelu Hollanda, na začátku závěrečné dvacetiminutovky projel do pásma a přesnou střelou nachytal třineckého Kváču. Sahal po hattricku, v závěru mohl vyrovnat. Byl ho plný led. „Jsem sám překvapený, jak často jsem se dostával do zakončení. Dal jsem dvě branky a další dvě ještě dát mohl," povzdechl si již pětigólový střelec letošní sezony. „Kéž by to tak šlo i dál," dodal.

Ač tentokrát Pardubice opustily ledovou plochu bez bodového zisku, od čeho se odpíchnout do závěrečné fáze základní části rozhodně je. „Musíme předvádět hokej jako v první a poslední třetině. Hlavně se vyvarovat chyb. Pak můžeme vyhrát s kýmkoliv," prohlásil Patrik Poulíček.

Zároveň ale neopomněl vyzdvihnout i kvality třineckých Ocelářů. „Hráči jsou zkušenější, řeší situace jinak. Zejména ve druhé třetině jsme vypadli z tempa, dva góly jim darovali, nedostávali se do pásma a oni trestali," uzavřel šestadvacetiletý útočník Dynama. Na vynikající výkon bude moci hráč se čtyřiačtyřicítkou na zádech navázat v nedělní bitvě se Spartou.