24.11.2022
Redakce

Vstříc vyrovnání klubového rekordu. Dynamo míří do Karlových Varů

Hokejisté Pardubic pokračují ve skvělé formě i po reprezentační přestávce a v úterý uspěli v divokém zápase ve Vítkovicích. V pátek tým Radima Rulíka zamíří na led Energie, jediného soupeře, který Dynamo v letošní sezoně porazil za tři body. Zápas 22. kola extraligy začíná v pátek od 17:30 v KV Areně.

22. kolo: HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Dynamo vyhrálo už jedenáctkrát v řadě. V pátek může vyrovnat klubový rekord, který čítá 12 zápasů
  • Karlovy Vary jsou jediným týmem, který v letošní sezoně sebral Pardubicím všechny tři body
  • Oba týmy vyhrály poslední zápas na nájezdy

Z kabiny Dynama

Pardubičtí hokejisté pokračují ve vítězné sérii a v tabulce jim patří první místo. V úterý se střetli se svým nejbližším pronásledovatelem, druhými Vítkovicemi. Zápas týmů z čela tabulky přinesl atraktivní podívanou, útočný hokej plný šancí na obou stranách a obraty stavu utkání, které nakonec dospělo až do samostatných nájezdů. V nich bylo úspěšnější Dynamo, Roman Will pochytal čtyři nájezdy soupeře a gól exekutora Tomáše Zohorny byl při výhře 5:4 rozhodující.

„Dobře rozehraný zápas jsme si vlastní hloupostí nechali vyrovnat. V naší hře byly pozitiva i negativa, je z čeho se poučit a myslím, že do dalších zápasů to bude lepší. Za výhru jsme ale rádi,“ hodnotil Peter Čerešňák duel ve Vítkovicích.

Nyní čeká svěřence Radima Rulíka čtvrtý venkovní zápas v řadě, v pátek se představí na ledě Energie. Právě Karlovy Vary jsou jediným týmem, který v dosavadním průběhu sezony porazil Pardubice za tři body. Dynamo je ale na vítězné vlně, současná série čítá 11 zápasů a pouze jeden chybí k vyrovnání historicky nejdelší šňůry z play-off 2010.

„Jdeme zápas od zápasu, chceme vyhrávat každý zápas, takže sérii chceme určitě prodloužit,“ řekl obránce Tomáš Dvořák.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Will – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Bučko, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Říčka, Cienciala, Matys – Paulovič, Poulíček, Koffer – Rouha, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře

Západočeši měli dobrý vstup do sezony, přibrzdila je až čtyřzápasová série proher před reprezentační přestávkou. Po jejím skončení ale Energie tuto šňůru přetrhla a z posledních tří zápasů dvakrát zvítězila. V tabulce patří Karlovým Varům s 29 body průběžné sedmé místo.

V posledním zápase se Energie na domácím ledě utkala s Mladou Boleslaví. Vyrovnaný zápas dospěl až do samostatných nájezdů, které zvládli lépe právě hráči Karlových Varů.

„Mladá Boleslav má kvalitní tým, dobře bruslí, hrají agresivně. Byl to velmi těžký zápas a jsme rádi, že jsme předvedli dobrý výkon,“ hodnotil utkání útočník Dávid Gríger.

Hvězda v týmu soupeře:

Tomáš Rachůnek. Zlínský odchovanec patří ke stálicím karlovarské sestavy. S výjimkou krátkého angažmá v Liberci obléká dres Karlových Varů už devátou sezónu v řadě a postupně se vypracoval mezi nejdůležitější hráče týmu. V loňské sezóně přispěl patnácti góly a osmnácti asistencemi k postupu do play off, letos je zatím se sedmnácti body (5+12) nejproduktivnějším hráčem Energie.

Sestava Karlových Varů z minulého utkání:

Habal – Huttula, Plutnar, Bartejs, Dlapa, Pulpán (A), Havlín, Rulík – Bernad, Rachůnek (A), Gríger – Chalupa, Koblasa, Černoch (C) – O. Beránek, Redlich, Jiskra – Kohout, Osmík, Kružík.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Tomáš Dvořák
HC Energie Karlovy Vary Tomáš Vondráček