12.06.2023
Redakce, foto: Lukáš Filipec

Všichni jsme rádi, že tu můžeme pracovat, říká asistent trenéra Aleš Krátoška

Předsezonní trenérská změna přivedla do Pardubic kromě hlavního kouče Václava Varadi také nového asistenta trenéra Aleše Krátošku. Společně s Markem Zadinou utvoří trenérský štáb, který se dobře zná a má za sebou spoustu úspěchů. „Po roční pauze musím říct, že se na naší spolupráci moc těším,“ říká Aleš Krátoška.

Aleš Krátoška byl ve funkci asistenta trenéra Dynama jmenován na začátku května. V průběhu prvního měsíce si stihnul pořádně prohlédnout město a v Pardubicích se mu líbí.

„Pardubice jsou krásné město. Rovinaté, žádný kopec, jsem velmi spokojený. Město historicky patří k hokeji, je tu velká tradice, což je skvělé,“ říká nový asistent trenéra.

V minulosti působil u reprezentace do 20 let, v Třinci, ale také u největšího rivala v Hradci Králové. Popíchnutí od známých po přesunu do Pardubic na sebe nenechalo dlouho čekat.

„Po sedmi sezonách v Hradci, kdy jsem byl pět let u mládeže a dva roky u áčka, tak samozřejmě někteří známí a trenéři mi psali. Derby je dlouhodobě hodně a ostře sledované. Spíš to ale bylo v dobrém,“ usmívá se Aleš Krátoška.

Hokejistům Dynama na konci května odstartovala letní příprava na novou extraligovou sezonu. Trenérům práce začala ještě o něco dříve.

„Jedeme podle plánu, který jsme vytvořili už před začátkem. Využíváme tady všechna dostupná sportoviště v rámci Pardubic, možnosti jsou velké a jsme za to rádi,“ oceňuje trenér, který sám v minulosti odehrál několik sezon v extralize.

Trenérský štáb je s přístupem hráčů v dosavadním průběhu letní přípravy spokojený.

„Já bych řekl, že kluci to vzali za dobrý konec. Ty tréninky jsou postavené tak, aby připravili hráče na sezonu co nejlépe a zvládají to velmi dobře.“

Tento týden se „A“ tým vydal na soustředění do Harrachova, kde hráče čeká možná nejnáročnější část letní přípravy.

„Tréninková dávka pro hráče je tam trochu upravená tak, že tam jsou na soustředění a obzvlášť, když je to takhle na horách, kde soustředění mají velkou kvalitu. Opravdu chceme využít veškerý čas, co tam budeme, aby toho kluci vstřebali co nejvíce,“ vysvětluje.

Aleš Krátoška se ke spolupráci s Václavem Varaďou a Markem Zadinou vrací po roce. V uplynulé sezoně působil jako generální manažer a trenér druholigového Tábora.

„Po roční pauze musím říct, že se moc těším. Pardubický klub má velkou tradici, historii a samozřejmě i ambice. Všichni jsme rádi, že tu můžeme pracovat.“