21.01.2022
Redakce

Vrchlabí útočí na play off. Jak se daří hráčům Dynama v Chance lize?

Mezi Dynamem Pardubice a Stadionem Vrchlabí už druhým rokem probíhá vzájemná spolupráce. Proto mnoho hráčů, kteří jsou na hraně sestavy A týmu nebo nadějní mladíci, působí v dresu partnerského klubu z Vrchlabí. V článku se dozvíte, jak si všichni hráči v průběhu sezony vedou.

Stadion Vrchlabí se v tabulce Chance lize nachází po 35 odehraných zápasech na devátém místě. Svěřenci trenéra Tomáše Jirků a jeho asistentů Jana Starého a Jána Bendíka neustále bojují o postup do play off. Na šestý Prostějov jim schází pět bodů, naopak na jedenáctý Šumperk, který je mimo postupové pozice, jen dva body. Tabulka je tedy velmi vyrovnaná.

Z pardubických hráčů se ve Vrchlabí nejvýrazněji prosazuje útočník Ondřej Matýs, který ve 31 zápasech zapsal 22 bodů (12+10) a brankáře soupeřů zasypal neuvěřitelnými 98 střelami, což je zdaleka nejvíce z celého týmu.

V bráně podává po celou sezonu spolehlivé výkony Jakub Soukup, který je jasnou jedničkou. Sedmadvacetiletý zkušený brankář odchytal 27 duelů, z nichž bylo šestnáct vítězných. V průměru inkasuje 2,66 branek na utkání a úspěšnost zákroků má 90,5 %.

V obraně nastupují pravidelně tři hráči Dynama. Bodově se nejvíce daří Karlu Nedbalovi, který posbíral 11 bodů (2+9) ve 30 duelech, z nichž pět bylo v přesilových hrách. Hodně prostoru dostává také dvacetiletý Tomáš Jelínek, který v průměru odehraje přes 17 minut na utkání. Do třiceti zápasů v sezoně naskočil také Jan Oliva, který má jednu asistenci.

I útok je zaplněn několika kmenovými hráči Dynama. Kromě Ondřeje Matýse, o kterém jsme se zmiňovali, nastupuje v Chance lize pravidelně téměř dvoumetrový Michal Pochobradský, který ve 31 zápasech bodoval dvanáctkrát s pěti góly a sedmi asistencemi. Následován je Tomášem Zemanem, který má 8 bodů a několikrát se blýskl úspěšně provedeným nájezdem. Bojovník Filip Koffer odehrál za Vrchlabí jen 17 utkání a na svém kontě má 5 bodů a díky oslabením, do kterých je pravidelně nasazován, také vyšší ice time (přes 15 minut). Michal Machač si zahrál ve 23 zápasech, ve kterých vstřelil tři góly a na dva nahrál. Po zranění se do hry pomalu vrací Denis Kusý, jenž naskočil do čtyř zápasů, ve kterých vyprodukoval dvě asistence a 7 střel na bránu.

Na soupisku Vrchlabí byli zapojeni několikrát i stabilní hráči pardubického A týmu. Ve dvou zápasech si zachytal Milan Klouček, bohužel ani jedno utkání nebylo vítězné. V obranných řadách naskočil do 10 utkání Ondřej Vála, o dva zápasy více odehrál Jan Zdráhal, který si připsal skvělých 10 bodů a na ledě strávil téměř 22 minut na utkání. V útoku výrazně pomohli Ondřej Rohlík a Marek Hecl. Dvacetiletý Ondřej Rohlík odehrál šest zápasů, ve kterých zapsal 9 bodů (3+6), slovenský útočník naskočil do pěti zápasů a nasbíral 7 bodů (5+2).

Z pardubických juniorů si za Stadion zahrál nejvíce Daniel Herčík, který nedávno podepsal v Dynamu svůj první profesionální kontrakt. Osmnáctiletý útočník odehrál 7 zápasů, ve kterých měl jednu asistenci a čas na ledě překročil deset minut. Tři zápasy si připsal Matěj Kloz, do dvou naskočil Kale Costa a po jednom zápase odehrála trojice Robin Kaplan, Jakub Lichtag a Pavol Štetka.