15.10.2022
Redakce

Vrátí se Dynamo na čelo tabulky? V cestě mu bude stát rozjetý Liberec

Dynamo se bude chtít po dvou porážkách vrátit před domácím publikem na vítěznou vlnu. To mu bude chtít překazit Liberec, který naopak vyhrál už třikrát v řadě a pomalu stoupá tabulkou. Atraktivní zápas na ledě enteria areny startuje v neděli 16.10. od 17:00.

11. kolo: HC Dynamo Pardubice – Bílí Tygři Liberec - sleduj ONLINE

Stojí za připomenutí

  • Také v minulém utkání se dokázal prosadit Tomáš Zohorna, kterému tak stále patří první příčka v kanadském bodování celé extraligy.
  • Liberec v letošní sezóně ani jednou neodcházel ze zápasu bez bodu.
  • Bílí Tygři mají nejvyšší procentuální úspěšnost vhazování všech hráčů týmu dohromady. Celkem 56,52%. Dynamu patří s 54,15% třetí příčka.

Z kabiny Dynama

Dynamo po úspěšném startu sezóny v posledních zápasech dvakrát klopýtlo. Nejprve svěřenci trenéra Radima Rulíka nestačili na Karlovy Vary a v posledním utkání nezvládli prodloužení v brněnské Winning Group Aréně a domácí Kometě podlehli 3:4. Utkání rozhodovaly hlavně speciální týmy. Kometa vstřelila tři branky v přesilové hře a ačkoli také Dynamo využilo dvě početní výhody, jednou při vlastní přesilovce inkasovalo, když bylo po falu Jana Košťálka nařízeno trestné střílení, které Jakub Flek s přehledem proměnil.

„Myslím, že kdybychom dokázali hrát 5 na 5, tak bychom neprohráli. Byli jsme aktivnější a lépe jsme se pohybovali. Když jsme soupeři nabídli šance, tak to bylo ze situací, kdy jsme byli na puku. Hráli jsme moc na riziko a oni ty puky dokázali sklepávat, z čehož měli šance. Těch nebylo zase tolik, ale dali gól při našem oslabení, což nás stálo zápas," popsal Radim Rulík.

S cílem vrátit se na vítěznou vlnu a také na první místo v tabulce teď půjde pardubický tým do nedělního zápasu s Libercem. Ten začíná už v 17:00 a lístky si můžete online zakoupit ZDE.

Sestava Pardubic z minulého utkání:

Frodl (21. Will) – D. Musil, Čerešňák, Dvořák, Košťálek, Vála, Kolář, Hrádek – Kousal, Zohorna, Radil – Paulovič, Poulíček, Cienciala – Říčka, A. Musil, Matys – Koffer, Rákos, Urban.

Aktuálně od soupeře

Hráči Liberce se po remízovém začátku soutěže dostávají do formy. Z posledních třech utkání odcházeli vždy vítězně, když postupně porazili Třinec, České Budějovice a naposledy před týdnem Olomouc, které nadělil šest branek.

„Z naší strany musím zápas hodnotit velmi pozitivně. Navázali jsme na výkon z minulého utkání a jsme rádi, že jsme z těch domácích duelů vytěžili šest bodů. Jsme velice spokojeni s předvedenou hrou, těší nás i naše produktivita. Chtěl bych vyzdvihnout celý tým, dobře jsme ubránili oslabení, byli jsme silní na kotouči, z čehož pramenily naše šance," popsal poslední liberecké utkání asistent trenéra Jiří Kudrna.

Stejně jako Dynamo přišlo na delší dobu o Tomáše Hyku, také Liberec oznámil citelnou ztrátu. Z utkání s Olomoucí musel odstoupit kapitán Michal Bulíř, který byl zasažen tvrdou střelou do kotníku a svému týmu bude chybět minimálně tři týdny. Bulířovi patří v letošní sezóně se sedmi body dělené druhé místo v tabulce liberecké produktivity. První je obránce Uvis Janis Balinskis, který zapsal v devíti zápasech osm bodů.

Hvězda v týmu soupeře:

Michael Frolík. Čtyřiatřicetiletý útočník se vrátil do české extraligy po čtrnácti letech v NHL a jedné sezóně ve švýcarském Lausanne. V kanadskoamerické NHL se stihl přehoupnout přes 400 kanadských bodů a odehrát více než 900 zápasů. V letošním ročníku tvoří spolu s Tomášem Fillipim a Oscarem Flynnem druhý liberecký útok a se sedmi body po devíti odehraných zápasech patří mezi největší tahouny Bílých Tygrů, s pěti góly je pak nejlepším střelcem svého týmu.

Sestava Komety z minulého utkání:

Kváča – Balinskis, Melancon, Vitásek, Štibingr, Derner, Dvořák, Rosandić – Birner, Bulíř, Faško-Rudáš – Flynn, Filippi, Frolík – Vlach, Najman, Rychlovský – Čederle, Jelínek, Šír.

Hráli v týmu soupeře

KLUB HRÁČI
HC Dynamo Pardubice
Roman Will, Adam Musil
Bílí Tygři Liberec Michal Ivan