12.02.2023
Redakce

Vrátí se B tým po pauze vítězně? V cestě stojí Přerov

Po reprezentační přestávce se jako první rozjede Chance liga. Dynamo B přivítá v pondělí 13.2. na domácím ledě silný Přerov, který bude hájit šesté místo v tabulce. Podaří se svěřencům Václava Baďoučka bodovat a rozšířit náskok na čtrnáctý Šumperk? Utkání na chrudimském Zimním stadionu startuje v 18:00.

B tým pardubického Dynama strávil přestávku vyhrazenou reprezentačním zápasům na třináctém místě s náskokem dvou bodů na poslední Šumperk. V boji o záchranu pardubické rezervě pomohly v posledních zápasech cenné dvoubodové výhry nad Prostějovem (5:4 po prodloužení) a nad silnou Slavií (1:0 po samostatných nájezdech).

Následně si však B tým nedokázal poradit s vedoucím týmem tabulky. Třebíči podlehl 1:3. „První třetina byla z naší strany špatná, bez pohybu, bez důrazu. Přečkali jsme jí, bohužel jsme si dali při oslabení vlastní gól. Od druhé třetiny jsme přidali a měli své šance na srovnání, ale bohužel jsme je neproměnili a domácí pak z ojedinělého protiútoku dokázali naopak zvýšit na 2:0. Pak se opět projevilo naše trápení dát gól v počtu 5 na 5. V přesilovce jsme snížili na 2:1, jenže poté jsme chybovali ve středním pásmu a protivník toho využil a potvrdil svou efektivitu v dnešním utkání," hodnotil zápas trenér Václav Baďouček.

Také Přerov v posledním utkání ztratil. Po porážce 1:3 s Frýdkem-Místkem nestačil ani na ambiciózní Porubu, které podlehl 1:2 po samostatných nájezdech, ve kterých rozhodovala až devátá série. „Nebylo to jednoduché utkání. Dostali jsme se první do vedení, což bylo pro nás výhodné. V druhé části nás stálo hodně sil, když jsme hráli často v oslabení a Poruba nakonec dokázala díky přesilovce vyrovnat. Dále v nájezdech se nám nedaří jak bychom si představovali a domácí tak získali bod navíc," řekl po utkání pro přerovský web trenér Robert Svoboda.

Podaří se B týmu navázat na úspěšný start roku 2023 a obrat o body další silný tým druhé nejvyšší soutěže? Utkání na Zimním stadionu Chrudim začíná už v pondělí 13.2. od 18:00. Lísky můžete online zakoupit zde. Vstupné činní až do konce letošní sezóny 50 Kč.