30.01.2023
Redakce

Vrátí se B tým na vítěznou vlnu? V cestě stojí Prostějov

Další těžká zkouška pro pardubický B tým. Do cesty se mu postaví čtvrtý Prostějov, který vyhrál čtyři z posledních pěti utkání. Dokáže se Dynamo na ledě silného soupeře vrátit na vítěznou vlnu a opět odskočit čtrnáctému Šumperku? Utkání začíná v pondělí 30.1. od 18:00.

Dynamo B zakončí povedený leden na ledě Prostějova. V úvodním měsíci nového roku vyhrál čtyři z dosavadních šesti zápasů a postupně se tak dostal z posledního místa tabulky. Po bodech sahala pardubická rezerva i proti favorizovanému Vsetínu, který však utkání zlomil ve třetí třetině.

„Přesto, že jsme dneska prohráli, musím kluky pochválit. Kluci k tomu utkání přistoupili výborně. Měli jsme trochu problém dát dohromady sestavu kvůli nějakým zraněním a nemocem. Ale hráči k tomu přistoupili, tak jak bychom si představovali," chválil své svěřence i přes prohru 1:3 hlavní trenér B týmu Václav Baďouček.

B tým poslal do vedení v 15. minutě svou premiérovou brankou v Chance lize obránce Martin Kubíček. Ve druhé třetině následně přišlo vyrovnání z hole vsetínského útočníka Sihvonena a čtyři minuty před koncem přisoudil Vsetínu vedení obránce Říha. V čase 59:52 pak upravil na konečných 1:3 trefou do prázdné brány Číp.

„Odehráli jsme dvě třetiny vyrovnané utkání, bohužel špatné střídání v závěru nás stálo body. Ale za stavu 1:1 chvíli před tím, než jsme inkasovali, jsme měli velkou šanci na to, abychom utkání zvrátili v náš prospěch. Bohužel se nám to nepodařilo a odcházíme z dnešního utkání bez bodu. Jsou ale porážky, za které se nemusí tým stydět a myslím si, že to je i ten dnešní případ,“ popsal utkání Baďouček.

Ambiciózní Prostějov čeká už desátý lednový zápas. Nabitý program však Jestřábi zvládají. Vyhráli čtyři z posledních pěti utkání a drží se na čtvrtém místě tabulky.

Prostějovskému bodování vévodí se ziskem 31 bodů šestadvacetiletý útočník Tomáš Jáchym. V těsném závěsu pak jsou devětadvacetibodový Filip Jansa a pardubický odchovanec Jan Veselý, který se do Prostějova přesunul v letošní sezóně z Kolína. Dokáže B tým potrápit dalšího favorita a odvézt si z moravského města body? Utkání na prostějovském Zimním stadionu začíná v pondělí 30.1. od 18:00.