03.03.2024
Redakce

Vítkovice jsme jako soupeře v předkole chtěli, říká nejproduktivnější pardubický junior Dominik Pavlata

Dominik Pavlata posbíral v této sezoně z juniorského týmu Dynama zatím nejvíce bodů, a to 61. Se svými spoluhráči se nyní připravuje na rozhodující část soutěže, v úvodním kole vyřazovací fáze čekají pardubickou dvacítku Vítkovice. „V předkole play off chceme uspět,“ má jasno devatenáctiletý útočník.

Svěřenci hlavního trenéra Jakuba Vence zakončili své účinkování v nadstavbě DHL extraligy juniorů domácím zápasem s Plzní. Vstup do utkání zvládli výborně, v sedmé minutě vedli po trefách Víta Pilaře, Dominika Dostála a Tadeáše Kalužíka 3:0.

„Na začátku jsme hráli velice dobře a vstřelili tři rychlé branky. To se pak soupeři vždy těžko dohání,“ vrací se k vydařenému úvodu klání Pavlata. „Dělali jsme na ledě jednoduché věci. Často jsme stříleli na bránu a tlačili se do brankoviště. A prostě jsme tam dali jeden, dva hnusné góly, což jsme potřebovali,“ vysvětluje dále důvody povedené pasáže duelu.

„Druhá třetina byla z obou stran horší a v té třetí jsme potvrdili náš náskok, takže jsme vyhráli,“ hodnotí stručně zbylý průběh duelu forvard. Na 3:1 konkrétně snížil ve 33. minutě Jakub Hromádka. 52. minuta pak přinesla gól Adriana Gromadzkého na 4:1 a na konečných 4:2 upravil v 56. Marek Čančura.

Už před tímto soubojem prvního s druhým bylo jasné, že Dynamo ovládne tabulku skupiny o pořadí v play off. „Určitě chci pochválit celý tým, udělali jsme kus práce. Ale byl to pouze další krok v sezoně,“ ohlíží se za uplynulým děním právě skončené součásti soutěžního ročníku Pavlata.

„V předkole chceme uspět. Teď jsme sice skončili první, ale vlastně se to celé anuluje, protože v play off jedeme zase od začátku,“ dodává ovšem jeden z tahounů mužstva. Východočeši v sérii hrané od čtvrtka na tři vítězné zápasy vyzvou poslední celek ze skupiny výše postavených týmů po základní části. „Jsme rádi, Vítkovice jsme jako soupeře chtěli. Už se na ně připravujeme. Ale v play off jsou týmy vyrovnané, a tak se může stát cokoliv. Takže samozřejmě musíme počítat i s tím nejhorším,“ upozorňuje celkově desátý hráč extraligového pořadí podle kanadského bodování.

A jak autor 24 branek a 37 asistencí vůbec hodnotí své dosavadní výkony? „V úvodu sezony jsem mohl hrát určitě lépe, dávat více gólů a body sbírat častěji. Ale teď ke konci jsem se snažil odvádět lepší práci, což se mi v nadstavbě povedlo.“