28.03.2022
Redakce

Věděli jsme, že můžeme dojít daleko. Bohužel jsme to pokazili, mrzí Poulíčka

Dynamo vytoužený obrat nedotáhlo. V pátém čtvrtfinálovém zápase nestačilo na Motor a sezóna pro něj předčasně končí. „Neskládali jsme zbraně, možná to bude znít blbě, ale věděli jsme, že jsme schopni vyhrát ty čtyři zápasy za sebou. Dneska jsme k tomu směřovali, bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce," smutnil po vypadnutí kapitán Patrik Poulíček.

Ve své první sezóně v roli kapitána toužil Patrik Poulíček po okamžitém úspěchu. Po bezchybně zvládnutém předkole však jeho tým narazil a ve čtvrtfinále nestačil na České Budějovice. „Udělali jsme chyby, které Budějovice využily. Měli jsme ještě spoustu šancí, které jsme mohli potrestat, jako v celé sérii jsme je ale nevyužili a na konci nás to mrzelo," hodnotil Poulíček pátý zápas, ve kterém Dynamo třikrát vedlo, Motor však vždy dokázal vyrovnat a ve třetí třetině zlomit zápas ve svůj prospěch.

V čase 56:02 rozhodl utkání útočník Michal Vondrka, který zůstal zapomenutý za pardubickou obranou a v samostatném úniku si poradil s jinak skvěle chytajícím Dominikem Frodlem. „Je to z nějaké přemíry snahy. Šli jsme do přečíslení. Chtěli jsme to rozhodnout, vstřelit gól. Odrazil se nám ale puk a najednou bylo z našeho přečíslení jejich. Jsou to takové maličkosti, ale to nám tu sérii neprohrálo," myslí si Poulíček.

Rozhodující podle něj byl druhý čtvrtfinálový zápas, který Dynamo prohrálo po dvou slepených gólech Motoru v poslední minutě. „Ta série by vypadala úplně jinak, kdybychom ten zápas zvládli. Měli jsme se z toho poučit a získat nějaké sebevědomí do domácích zápasů, hned ten první se nám ale nepovedl a ta série už se pro nás vyvíjela špatně. Neskládali jsme zbraně, možná to bude znít blbě, ale věděli jsme, že jsme schopni vyhrát ty čtyři zápasy za sebou. Dneska jsme k tomu směřovali, bohužel jsme to nedotáhli do vítězného konce."

Sezóna tak pro Dynamo neskončila úspěchem. Pozitivem můžou být alespoň výkony během celé sezóny, ve které se Východočeši drželi po většinu času mezi nejlepší čtyřkou. „Až na ten konec základní části jsme podávali super výkony, drželi jsme si nějaké kvalitní zápasy. Bohužel se nám nepovedl ten konec sezóny, kdy jsme si vytvořili sérii proher. Pak jsme se z toho nějakým způsobem dostali a oklepali se. Zvládli jsme to předkolo s Karlovými Vary a věděli jsme, že můžeme dojít daleko. Bohužel jsme si to pak těmi dvěma venkovními zápasy ve čtvrtfinále pokazili," mrzí Poulíčka.

Série porážek na konci základní části však podle pardubického kapitána vliv na vypadnutí ve čtvrtfinále neměla: „Nemyslím si, že na vypadnutí měla vliv ta série proher. Nás nakoplo to předkolo, ukázali jsme si, že celá ta sezóna nebyl omyl, že umíme vyhrávat a podávat kvalitní výkony."