20.03.2021
Redakce

Ve vyřazovacích bojích rozhodují přesilovky a oslabení, shodují se Blümel s Tyborem

Ani druhý čtvrtfinálový duel na boleslavském ledě nevyšel Dynamu podle představ. Po dvou odehraných třetinách sice hosté drželi ještě slibný stav 0:2, nakonec ale ve třetí třetině i díky dvěma využitým přesilovým hrám Mladá Boleslav odskočila a zvítězila 0:5. Nyní se budou Pardubice koncentrovat na domácí duely, ve kterých budou chtít za každou cenu vyhrát.

Mladá Boleslav se na Dynamo skvěle přichystala, ve druhém utkání navíc povolila svému soupeři z Pardubic jen dvacet střel. „Není konec série, prohráváme 0:2, hráli jsme venku. Teď budeme mít výhodu domácího prostředí. Včera jsme nehráli náš hokej, Boleslav mohla vyhrát o víc. Paradoxně jsme dneska hráli daleko lépe než včera, ale dostali jsme pět gólů, tak to někdy je. Teď jedeme domů a budeme se to tam snažit urvat, abychom získali sérii,“ vyjádřil se po utkání útočník Matěj Blümel.

Pardubice litují zejména velkého množství vyloučených hráčů v obou zápasech. Domácí Mladá Boleslav neváhala a dohromady využila už čtyři početní výhody. „Rozhodla oslabení. Dělali jsme strašně moc faulů, kolikrát i zbytečných faulů. Když týmu, jakým Boleslav je, dáme tolik přesilovek, tak se potom nemůžeme divit, že nějaké z nich využijí. Další věc je, že jim chytá skvěle gólman, ale na to se mi nemůžeme ohlížet. Musíme chodit víc do brány, tlačit se tam, abychom dali i ošklivé góly a potom se mohli od toho odpíchnout,“ má jasno dvacetiletý útočník.

Do svého prvního utkání v letošním play-off nastoupil zhruba po měsíční pauze také zkušený Radoslav Tybor. Na ledě strávil téměř dvanáct minut a nastoupil i v přesilové hře. „Samozřejmě, že je to těžké, hraje se play-off, je to úplně jiné než v základní části. „Zápasy v play-off rozhodují zejména přesilové hry a oslabení. Musí nám to tam padnout, potom to bude lepší, ale myslím si, že to hrajeme dobře a někdy nám to tam padne,“ řekl Radoslav Tybor. „Musíme se tlačit do brány, více střílet a snad nám tam něco padne,“ dodal.

Dynamo zatím nedokázalo vstřelit ve čtvrtfinále ani jednu branku. Podle Matěje Blümela, který v základní části nasbíral 32 bodů, tkví cesta v tréninku. „Už to začíná na tréninku, musíme se na to ještě víc zaměřovat úplně všichni a pokračovat v těch věcech na tréninku. Věřím, že to přejde poté i do zápasu,“ věří účastník juniorského šampionátu z předloňského roku.

Debut ve vyřazovací části si ve druhém utkání série proti Mladé Boleslavi připsal Denis Kusý. „Není to jednoduché naskočit do rozjeté série. Potřebujeme dát nějaký hnusný gól, věřím, že až se nám podaří vstřelit první branka, tak to tam začne padat," prohlásil před domácími utkáními útočník s číslem 88.

Teď už se celý tým soustředí na zápasy v domácí aréně, kde chtějí za každou cenu uspět. „Určitě se těšíme. Všichni tam celý rok trénujeme, známe to tam. Osobně už se hodně těším, až se k nám zase přesuneme,“ zakončil rozhovor Matěj Blümel.