18.01.2023
Redakce

Ve středu hrají oba týmy Dynama! A tým čeká Kladno, B tým důležitá bitva se Šumperkem

Poprvé v sezóně se v jeden den představí první i druhý tým Dynama. Zatímco áčko čeká souboj prvního s posledním týmem tabulky, B tým má před sebou jeden z nejdůležitějších zápasů sezóny. Na domácím ledě totiž vyzve třináctý Šumperk, na který ztrácí pouhé dva body. Oba zápasy začínají v 18:00. Utkání A týmu navíc můžete sledovat na O2 TV Sport.

27. kolo: Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice - sleduj ON-LINE

39. kolo: HC Dynamo Pardubice B – Draci Pars Šumperk - sleduj ON-LINE

Stojí za připomenutí

  • Potřetí za sebou se pardubický A tým představí na ledě soupeřů
  • V Kladně se utká první a poslední tým tabulky extraligy. Bodový rozdíl mezi Dynamem a Rytíři je 39 bodů
  • B tým může v důležitém utkání přidat třetí výhru v řadě. V případě vítězství se navíc může odlepit ze dna tabulky

Z kabiny Dynama

Dynamo se po domácí porážce se Spartou dokázalo dostat zpět na vítěznou vlnu a zapsalo dvě těsná vítězství na hřištích soupeřů. Nejprve si Východočeši odvezli tři body z Liberce, kde rozhodl o výhře jedenáct vteřin před závěrečnou sirénou Robert Kousal. Nervy drásající bitvu přineslo také poslední utkání na ledě Litvínova. Dynamo poslal do vedení ve 33. minutě přesnou dělovkou Peter Čeřešňák, domácím se však ještě ve druhé třetině povedlo vyrovnat. Pět minut před koncem však vystřelil výhru David Cienciala, který šikovně tečoval nahození Tomáše Dvořáka.

„V první řadě bych chtěl poděkovat klukům za perfektně odvedenou práci. Odmakali ten zápas, třetí třetinu jsme hráli pouze na tři lajny a přesto jsme si udrželi výborný pohyb. Strašně důležité bylo, že jsme zůstali disciplinovaní ve třetí třetině," komentoval utkání asistent trenéra Richard Král.

Také B tým hraje v poslední době v dobré formě. Zvládl tři z posledních čtyř zápasů a výrazně se tak přiblížil třináctému místu v tabulce, které okupuje právě středeční soupeř béčka. Svěřenci trenéra Václava Baďoučka tak budou mít šanci se v přímém souboji se Šumperkem odlepit z posledního místa v tabulce a přiblížit se tak záchraně v Chance lize.

Novou smlouvu navíc podepsal Tomáš Zeman, který v letošní sezóně nastupuje v obou týmech Dynama. „Za podpis smlouvy na další sezonu jsem strašně rád. Snad splatím důvěru, kterou mi lidé v klubu dávají,“ přeje si Zeman. Jednadvacetiletý útočník bude v Pardubicích působit minimálně do konce sezóny 2023/2024.

Aktuálně od soupeře

Kladno se v tabulce extraligy nachází na úplně opačném konci, než pardubické Dynamo. Po 37 utkáních získalo pouze 41 bodů a patří ji až poslední čtrnácté místo v tabulce. Tahákem v týmu Rytířů jsou hlavně Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr, který v padesáti letech ukazuje, jakou je legendou. V jedenácti zápasech, do kterých letos naskočil, si připsal sedm kanadských bodů. Do statistik se Jágr zapsal také v posledním utkání v Českých Budějovicích, kde však Kladno padlo 2:6.

„Zápas jsme ztratili hned v první desetiminutovce, kdy jsme domácím nabídli tři přesilovky a oni je dokázali využít. Pak už si soupeř zápas pohlídal. Sice jsme měli šance na vyrovnání, ale on nám pokaždé odskočil. Utkání jsme si prohráli vlastní nedisciplinovaností," řekl po porážce s Motorem kladenský asistent trenéra Pavel Skrbek.

Také středečnímu soupeři B týmu se nedaří. Šumperk nezvládl hned šest po sobě jdoucích utkání, z posledních deseti pokusů pak odcházel vítězně pouze jednou. Poslední porážku si připsal proti vedoucímu celku tabulky z Poruby, které podlehl 1:6. I přes špatné týmové výsledky však mají Draci v elitní desítce bodování hned dva hráče - čtvrtého Lukáše Žálčíka (22+14) a šestého Jiřího Průška (12+23). Jedenáctý pak je další šumperský útočník, David Bartoš (9+22).

Oba dosavadní vzájemné zápasy dopadly lépe pro Šumperk, který vždy dokázal zvítězit v nastaveném čase. Ve 13. kole si pardubický B tým připsal porážku 2:3 po samostatných nájezdech, ve 26.kole pak padl 3:4 po prodloužení. Bude se tentokrát na domácím ledě radovat Dynamo? Stejně jako utkání A týmu v Kladně, také B tým začíná svůj zápas v 18:00.