21.12.2023
Klub

Vánoční utkání na Spartě se odkládá

V souvislosti s tragickou událostí, která se dnes udála v prostorách Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v Praze, se utkání 29. kola Tipsport extraligy mezi Spartou a Dynamem odkládá na neurčito. Pražský klub požádal soupeře o odložení zápasu, čemuž organizace Dynama vyhověla. „Děsivé zprávy z Filozofické fakulty nás zasáhly a rádi bychom vyjádřili upřímnou soustrast a hodně sil všem pozůstalým,” reaguje tiskový mluvčí pardubického klubu Jan Mroviec.

Utkání dvou nejsilnějších značek nejvyšší české hokejové soutěže mělo být oslavou hokeje. Dva nejlépe postavené celky ligové tabulky ovšem před vyprodanou O2 arenu 22. prosince nevyjedou. Místo toho v tichosti a soukromí svých domovů uctí památky obětí ohromné tragédie.

Do Prahy se chystaly také tisícovky pardubických fanoušků. Velká část z nich měla na utkání cestovat speciálním Dynamo Expressem, který se měl na scéně objevit po dlouhých 16 letech. Organizace Dynama s dopravci nastalou situaci řeší a majitele jízdenek bude o výsledcích jednání a dalším postupu informovat.