26.05.2024
Redakce

V pátek proběhl sraz hráčů úspěšných ročníků 1964 a 1965

Strávili společně spoustu let života na ledě i mimo něj a nyní se po dlouhé době zase setkali. Bývalí pardubičtí hokejisté ročníků narození 1964 a 1965 se u příležitosti životního jubilea, oslavy 60. narozenin, v pátek 24. května společně sešli v enteria areně. Od dětství tvořili jednu hokejovou třídu, v mládeži byli velmi úspěšní a několik z nich bylo následně součástí mistrovských týmů z let 1987 a 1989. „Moc rádi jsme se po letech zase potkali,“ říká organizátor akce a v současnosti trenér mládeže Dynama Jiří Fibiger.

Silný ročník tehdejší Tesly Pardubice na ledě vyhrával, opanoval mládežnické turnaje a síla týmu vygradovala třemi tituly v nejvyšší soutěži staršího dorostu v řadě. Hráči jako Dominik Hašek, Martin Střída, Miloš Hrubeš, Jiří Jiroutek a další navíc byli součástí mistrovských týmů Tesly z let 1987 a 1989.

Na ledě jim to klapalo a spoustu času spolu trávili i mimo něj. Společně totiž tvořili hokejovou třídu na základní škole, tehdy v úplných začátcích tohoto projektu. Bývalí hokejisté ročníků narození 1964 a 1965 se nyní znovu sešli, a to u příležitosti 60. narozenin, které oslavili nebo je to v brzké době čeká.

„My už jsme o tom uvažovali k padesátinám, ale nebyli jsme schopní to dát dohromady. Potkali jsme se teď s Martinem Střídou a řekli jsme si, že uděláme šedesátiny. Hlavně jsme se chtěli pobavit a trochu zavzpomínat na staré časy,“ říká Jiří Fibiger, který akci zorganizoval.

Právě Martin Střída navíc své kamarády a bývalé spoluhráče obdaroval speciálním dresem s číslem 60 na zádech.

„Jelikož u těch dresů jsem blízko, vyrábím je pro Dynamo, národní tým a další kluby, tak mi to přišlo jako dobrá vzpomínka pro ty kluky které mám rád a kteří jsou hokeji oddaní,“ říká Martin Střída k dárku pro spoluhráče.

Setkání po dlouhé době si všichni velmi užili.

„My, kteří se pořád pohybujeme po stadionech, tak se nějak potkáváme. Je tam ale spousta kluků, kteří už hokej nedělají a mají jiné zaměstnání a s těmi jsme se po spoustě letech moc rádi potkali a popovídali,“ říká Jiří Fibiger. „Bylo to skvělé, zavzpomínat na staré časy. Zjistíte, že si na ty věci, které se staly před 30 lety, pamatujete a pamatují si je i ti ostatní. Najednou cítíte, že jsou tam všichni rádi, patří k Dynamu a pochazí odsud. Ta atmosféra byla báječná,“ souhlasí Martin Střída.

Srazu se zúčastnil i Ondřej Heřman, který získal titul v roce 1987 a s hráči ročníků 1964 a 1965 se potkal v jedné šatně.

„Musím říct, že jsem tam vydržel dlouho a kluci ještě zůstávali. Ty vzpomínky na základní školu, kdy tohle byla jedna hokejová třída, byly neuvěřitelné. Každý přihodil nějaký příběh a dlouho jsem se takhle nepobavil, nezasmál,“ říká současný předseda představenstva Dynama.

Společná akce se velmi vydařila a její účastníci si ji budou chtít určitě brzy zopakovat.

„Řekli jsme si, že uspořádáme a že to musí být o dost dřív. Litovali jsme toho, že jsme chtěli pozvat i trenéry, kteří s námi byli a ti už tady bohužel nejsou. Kromě pár kluků jsme se sešli všichni a já si myslím, že to brzy zopakujeme. Stejně jako se o Vánocích scházíme s klukama, se kterými jsme tu hráli nejvyšší soutěž, tak i tohle by se mohlo stát tradicí,“ uzavírá Martin Střída.

Fotogalerie