08.03.2022
Redakce

V pátek nám začíná hlavní část sezony, říká útočník Adam Musil

Hokejisté Dynama v posledním kole základní části zvítězili na ledě Zlína a tím ukončili sérii proher. Bohužel tato výhra jim nestačila na čtvrté místo a v pátek se tak utkají s Karlovými vary v předkole play off. „Musíme být připraveni na pátek. V ten den začíná hlavní část sezony,“ říká střelec druhé branky Dynama na ledě Zlína Adam Musil.

Pardubice na ledě Zlína podaly kvalitní výkon a prolomily sérii proher, ale na čtvrtfinále to nestačilo a míří do předkola play off. „Myslím si, že jsme poslední tři zápasy hráli už mnohem lépe, tu naší hru, co chceme předvádět. Čtyřku se nám ale udělat nepodařilo. Dál nevím, co k tomu říct, podělali jsme si to už předtím,“ zlobí se na výsledky v posledních kolech základní části útočník Adam Musil.

Právě Musil pomohl na ledě nejen vstřelenou brankou, ale také svojí bojovností, nevypustil ani kousek ledu a v úvodu duelu se vrhl do bitky. „Byl to zápas bylo, nějak se to vyvrbilo. Nechtěli jsme zápas podcenit, i když soupeř o nic nehrál. Každý z nás je profesionál a myslím, že každý by měl vědět, co ho zdobí a mě zdobí tato hra. Baví mě a chci dělat věci, abych byl úspěšný sám pro sebe i pro tým,“ říká bojovně naladěný Musil.

Sám už velí myslet na páteční zápas. „Musíme mít hlavy nahoru, jede se dál. Sezona je dlouhá. V NHL také potřebujete vyhrát čtyři kola, abyste získali Stanley Cup. Zde není prostor na výmluvy,“ zamyslel se nad minimálně třemi zápasy navíc v předkole a dodal: „Výhru jsme potřebovali, zvládli jsme zápas dobře a úkol splnili. Teď už se musíme soustředit na páteční duel, kdy začíná ta hlavní část sezony.“

„Samozřejmě jsme chtěli udělat čtyřku, protože to byl náš cíl před sezonou, osobně mě to hodně mrzí. Musíme se ale koukat na pozitivní věci, což je budování naší hry a pokračovat v tom, co jsme dělali poslední zápasy. Asi jsme to potřebovali, protože věřím, že vždy se stane to, co se má stát, takže asi to tak má být,“ řekl na závěr.