19.10.2023
Redakce

V osmifinále Ligy mistrů narazíme na Ilves Tampere, začínáme na půdě soupeře

Při své čtvrté účasti v Lize mistrů se Dynamo poprvé v historii probojovalo do vyřazovacích bojů! V osmifinále prestižní soutěže se Pardubice střetnou s finským Ilves Tampere, tedy s týmem, se kterým už se utkaly v základní části. Kluby se dohodly na výměně pořadatelství. První duel se odehraje ve středu 15. listopadu v Tampere, odveta v enteria areně v úterý 21. listopadu.

Pardubičtí hokejisté se v dosavadním průběhu Ligy mistrů utkali s týmy z pěti zemí. Postupně narazili na finský Ilves Tampere, švédskou Skellefteå AIK, norský Stavanger Oilers, německý ERC Ingolstadt, švýcarskou Ženevu a Belfast v Severním Irsku.

Právě v Severním Irsku Dynamo minulou středu zakončilo základní část Ligy mistrů. Pardubičtí hokejisté vedli v Belfastu 2:0, ale kvůli rychlému snížení a dobré třetí třetině domácích, v níž Obři otočili vývoj zápasu, nakonec padli 2:3. V konečné tabulce základní části tak Dynamo obsadilo jedenácté místo se skóre 20:14 a průměrným ziskem bodů 1,67.

V osmifinále tak Dynamo narazí na šestý Ilves Tampere, se kterým se utkalo hned v prvním letošním zápase Ligy mistrů. Z výhry se tehdy radoval finský celek, který porazil Varaďovu družinu 3:1 a z Pardubic si odvezl všechny tři body. Nyní bude chtít Dynamo úvodní porážku odčinit a v dvojutkání se čtvrtým týmem tabulky finské Liigy si zajistit historický postup do čtvrtfinále Ligy mistrů.

Podle tabulkového postavení po základní části mělo Dynamo osmifinále začínat na domácím ledě. Po vzájemné dohodě obou klubů však dochází k výměně pořadatelství. Dynamo tak bude mít v případě shodného skóre po dvou zápasech výhodu domácího prostředí v rozhodujícím prodloužení.

První osmifinálový duel se odehraje ve středu 15. listopadu od 17:30 v Nokia Areně v Tampere. Úvodní buly odvety padne v enteria areně v úterý 21. listopadu v 17:30.

Informace o prodeji vstupenek přineseme brzy.

Kompletní rozlosování prvních duelů osmifinále Ligy mistrů: