14.08.2023
Redakce

V novém klubu se cítím výborně, pochvaluje si nováček Vít Macek

Pardubičtí dorostenci odehráli o víkendu na domácí půdě turnaj O pohár hejtmana a po výhrách nad Mladou Boleslaví, Českými Budějovicemi a Libercem slavili zisk zlata. Nejlepším útočníkem byl vyhlášen nováček v pardubickém dresu Vít Macek, který přišel do Dynama před letošní sezonou. Jak turnaj hodnotil a co říká ke svému dosavadnímu působení na východě Čech?

Pardubice odehrály na turnaji celkem čtyři zápasy a až na první se Slavií, v němž prohrály v samostatných nájezdech, všechny duely úspěšně zvládly, což znamenalo zisk zlatých medailí. „Ze začátku jsme se trošku trápili s hrou, ale bylo vidět, jak se postupně dostáváme do tempa. Myslím, že nás nakopla výhra nad Libercem, pak už jsme vůbec nezaváhali,“ komentoval turnaj Vít Macek. „Každý z kluků odvedl maximální výkon od gólmanů přes obránce až po útočníky a samozřejmě i trenéry. Turnaj bych hodnotil jak jinak než pozitivně, ale samozřejmě, vždycky je co vylepšovat a poučit se z chyb, které v naší hře byly. A myslím, že teď už budeme jenom silnější,“ dodal.

Šestnáctiletý Vít Macek se stal nejlepším útočníkem turnaje, prosadil se ve třech zápasech a v závěrečném dokonce zkompletoval hattrick. „Znamená to pro mě, že jsem odvedl dobrou práci a pomohl týmu. Samozřejmě musím poděkovat všem klukům, protože bez nich by ten úspěch rozhodně nebyl takový a kdybych mohl, tak tu cenu rozdělím pro většinu útočníků.“

Macek je v pardubickém Dynamu nováček, přišel z Jihlavy a v Dynamu je podle jeho slov velice spokojený. „V novém klubu se cítím výborně. Upřímně jsem ani nečekal, že mě kluci vezmou tak dobře, ale opak je pravdou. Máme tu skvělou partu i trenéry. Ale samozřejmě je to pro mě velká změna a doufám, že si to všechno v klidu sedne a budu nadále spokojený,“ hodnotí příchod na východ Čech.

Pardubičtí dorostenci odehráli minulý víkend také turnaj v Přerově, který taktéž vyhráli. Vít Macek byl sice s reprezentací v Chomutově, ale podle něho byl tento turnaj těžší. „Papírově si myslím, že těžší turnaj byl určitě ten domácí. Což byla i dobrá zkouška pro kluky, kteří v Přerově byli, protože dokázali hrát skvělý hokej i proti těžším soupeřům."

„Užijeme si oslavu s kluky v kabině, ale od nového týdne budeme zase pořádně dřít a zlepšovat se v tom, co nám drhne, abychom příště byli ještě lepší,“ říkal o oslavách a další přípravě útočník pardubického dorostu.