18.07.2023
Redakce

V neděli vypukne již desátý ročník Dynamo hokejové školy

V neděli 23. července odstartuje jubilejní 10. ročník Dynamo hokejové školy. Během šesti dní čeká účastníky pestrý program, kromě tréninků na ledě budou mladé naděje trénovat také na suchu, zúčastní se besed s profesionálními hokejisty či aktivit v lanovém centru.

O oblíbený hokejový kemp organizovaný Dynamem Pardubice je každoročně zájem, kapacita byla rychle zaplněna. Jubilejního ročníku Dynamo hokejové školy se zúčastní 130 dětí, které se sjedou na východ Čech z celé republiky.

„Sázíme hlavně na zábavu, aby si děti užily pestrý program, objevily nové schopnosti a naučily se dovednosti, které dále zužitkují při svém hokejovém rozvoji,“ vypíchl hlavní cíle šéftrenér pardubické mládeže Petr Hemský.

„Každý z účastníků obdrží dres a tričko s logem hokejové školy, dále samolepky na přilbu a místo, diplom a hokejovou kartičku,“ popisuje organizačně provozní manažer mládeže Patrik Moučka, co čeká účastníky po nedělním příjezdu do enteria areny.

Všech šest dní stráví mladé hokejové naděje pohybem, ať už venku, nebo na sportovištích. „Dvě tréninkové jednotky na ledě denně, suchá příprava v tělocvičně, sportovní hry, aquacentrum, lanové centrum či besedy s profesionálními hokejisty, na to vše se mohou účastníci těšit. Chceme, aby byl program pro děti co nejpestřejší, takže cílíme na herní obsah tréninků, aby mládežníky celý program bavil,“ říká Moučka.

Děti se v rámci programu potkají se svými hokejovými vzory, které jsou spjatí s pardubickými hokejem. Na besedy dorazí dva pardubičtí odchovanci, kteří aktuálně působí v zámořské NHL, Tomáš Nosek a Matěj Blümel. Své zkušenosti přijde předat také legenda pardubického hokeje, ostrostřelec Petr Sýkora, jehož dres byl v uplynulé sezoně vyvěšen pod strop enteria areny.

„Dynamo hokejovou školu se snažíme dělat co nejpestřejší. Nejdůležitější částí je samotný trénink na ledě, během kterého se snažíme zlepšovat hokejové dovednosti hráčů, ale stejně důležitou součástí jsou doprovodné aktivity jako je aquapark, lanové centrum, besedy s hokejisty, zmrzlina, hry v parku. Při těch si všichni užijí tu běžnou dětskou radost, která je základem pro učení nových věcí,“ je si vědom šéftrenér pardubické mládeže Petr Hemský.

Děti jsou rozdělené podle věku do čtyř skupin a pod drobnohledem profesionálních pracovníků, kteří se skládají z řad trenérů Dynama Pardubice. O účastníky je postaráno ve všech směrech, každý den jsou v rámci hokejové školy také svačiny, oběd a pitný režim. „O každou skupinu hráčů se bude starat šest trenérů, díky čemuž můžeme hráčům dopřát dostatečný individuální přístup. V rámci hokejové školy máme také pedagogický dozor a zdravotní sestru, o účastníky je tak postaráno ve všech ohledech,“ uzavírá Patrik Moučka.