08.01.2024
foto: Český hokej

V Pardubicích se uskuteční jednodenní kemp brankářů

V pondělí 15. ledna se v enteria areně uskuteční jednodenní kemp brankářů organizovaný Českým svazem ledního hokeje. Veřejný kemp je určený pro brankáře mládeže z Pardubického kraje v kategoriích od 4. do 9. třídy.

Mladí brankáři z Pardubického kraje v pondělí 15. ledna absolvují jednodenní kemp brankářů. Kemp je organizovaný brankářskou komisí Českého svazu ledního hokeje. Gólmany čeká jedna tréninková jednotka na suchu a další dvě na ledě.

„Brankáře dělíme na dvě věkové skupiny. Mladší mají jednodušší cvičení, která jsou zaměřená spíše na základy. Starší kluci už mají i složitější herní situace. Je to k tomu, aby ti kluci viděli, v čem jsou na tom dobře a v čem naopak zaostávají,“ říká Vladimír Dohnal, metodik a sekretář brankářské komise.

Jednodenní kempy se konají v průběhu celé sezony, v každém kraji uspořádá svaz jeden kemp s tím, že je vyhrazený právě pro brankáře z daného kraje. V Pardubickém kraji se kemp uskuteční v Pardubicích.

„Pardubice jsme si vybrali proto, že je to krajské město a také nám vyšly vstříc s podmínkami, ať už časovými nebo prostorovými,“ říká Vladimír Dohnal, organizátor jednodenních kempů.

Kromě brankářů se kempu mohou zúčastnit také trenéři všech týmů z Pardubického kraje. Kromě přínosu z tréninku na ledě si odnesou také novinky v trénování gólmanů a zpětnou vazbu o jejich svěřencích. Kempu se zúčastní také trenéři Dynama Pardubice.

„Jsme moc rádi, že kemp se uskuteční právě u nás v Pardubicích. Vždy je dobré, když naši trenéři mohou získat nové poznatky a určitě se kempu také zúčastní, také v roli aktivních trenérů na ledě,“ říká Petr Hemský, sportovní ředitel mládeže.

foto: Český hokej