05.10.2024
Redakce

V Hradci Králové odehrajeme první derby sezony!

Východní Čechy se těší na první hokejové derby v této sezoně. Pardubičtí hokejisté se v neděli 6. října představí na půdě regionálního rivala, Mountfieldu HK. První vzájemný souboj v sezoně začíná v ČPP Aréně v 17:30.

Dynamo se v pátek po dvou porážkách v řadě vrátilo na vítěznou vlnu. Na domácím ledě zvítězilo nad do té doby neporaženým Litvínovem 3:1 a v tabulce se posunulo na druhé místo právě před Vervu.

„Je to velmi důležitá výhra pro celý tým. Odehráli jsme zodpovědné utkání, měli jsme málo vyloučených a oslabení, která byla, jsme ubránili. Fanoušci nám hodně pomohli a jsem rád, že jsme jim to vrátili výhrou,“ říkal po zápase brankář Roman Will, který byl vyhlášen nejlepším hráčem Dynama.

V pátečním zápase se do listiny střelců znovu zapsal Martin Kaut, který se prosadil už pošesté a aktuálně je nejlepším extraligovým střelcem. V duelu s Vervou navíc přidal i asistenci na první extraligový gól v kariéře Andreje Šustra.


Nyní se Dynamo připravuje na první derby v sezoně 2024/25. V uplynulém ročníku se fanoušci z východních Čech těšili z pořádné porce vzájemných zápasů, kromě čtyř v základní části se totiž rivalové utkali ve čtvrtfinále play off. Z celkových 9 zápasů Pardubice odcházely poražené pouze jednou, v prvním utkání čtvrtfinálové série. Naváží na to i v této sezoně?

Mountfield HK nezahájil sezonu podle představ. Náš nedělní soupeř z dosavadních osmi zápasů zvítězil pouze dvakrát, jednou bral bod za prohru po nájezdech a jinak na své soupeře nestačil. V tabulce jsou Hradečtí na 13. místě, nicméně pořadí je v úvodu sezony nesmírně vyrovnané.

Nejproduktivnějšími hráči rivala jsou zatím útočníci Jakub Pour, Jordan Perret a Aleš Jergl, všichni dosud zaznamenali 5 kanadských bodů. V brance se rovnoměrně střídali Filip Novotný a Stanislav Škorvánek, oba odchytali 4 zápasy.

Společně s Mladou Boleslaví je Mountfield zatím nejvíce inkasujícím týmem, v osmi zápasech obdržel 26 gólů.

Jak dopadne první derby v sezoně? To ukáže nedělní souboj v hradecké ČPP Aréně, úvodní buly padne v 17:30 a živě zápas můžete sledovat na ČT sport.