05.02.2024
Redakce

Úspěšná sobota přinesla Dynamu výhry na všech frontách!

A tým v pátek ani v neděli bohužel nebodoval, sobota ale přinesla úspěchy Dynama napříč kategoriemi! B tým zvládl důležitou bitvu se Slavií, výhry si připsali také junioři, dorostenci a hráči 9. třídy.

Uplynulá sobota byla pro Dynamo více než úspěšná. Ve svých zápasech uspěli hráči B týmu, juniorů, dorostu i kategorie U15. Ročníkům 2014 a 2015 se navíc vydařila také domácí zastávka Sev.En Cupu.

B tým sehrál velmi důležitou bitvu v pražském Edenu. Celkem 5 týmů v rozmezí 10. místa, zaručujícího postup do předkola play-off, a sestupového 14. místo dělily před sobotním kolem jenom tři body. Konkrétně na Slavii pak mělo Dynamo náskok pouhého bodu. Svěřenci Tomáše Jirků ale zápas zvládli na výbornou a Slavii porazili 4:1, střelecky se pod výhru podepsali Daniel Herčík, Jan Zdráhal, Michal Pochobradský a Robin Kaplan.

Junioři v utkání skupiny O účast v play off extraligy juniorů zavítali do Plzně. Nejstarší mládežnická kategorie Dynama vyhrála 3:2, úspěšnými střelci byli Oleksii Yevtiekhov, Dominik Pavlata a Daniel Burda. Pardubice jsou v tabulce druhé, právě za vedoucí Plzní, a s velkým náskokem na třetí Hradec Králové bezpečně drží postupovou pozici do vyřazovacích bojů.

Dorostenci na domácím ledě porazili Přerov 3:1. Dvěma góly řídil výhru nad Zubry útočník Štěpán Lempach. Dynamo je ve vyrovnané tabulce skupiny O pořadí v play off extraligy dorostu na sedmém místě, účast ve vyřazovacích bojích má jistou.

Úspěšně vstoupili Pardubičtí také do nadstavbové skupiny O pořadí v play off extraligy 9. tříd. V prvním zápase deváťáci rozstříleli v enteria areně Zlín 8:3! Pod kanonádu se podepsali střelci Dominik Drábek (2 góly), Štěpán Fiala (2 góly), Melichar Fiala (2 góly) a Matěj Jindřichovský s Petrem Kadlecem. Také kategorie U15 má účast v play off zajištěnou.

Výborně reprezentovali Dynamo na domácím podniku Sev.En Cupu hokejisté ročníků 2014 a 2015! Kategorie ročníku 2014 sobotní turnaj v enteria areně ovládla, o rok mladší pardubické naděje obsadily 2. místo. Soupeři obou týmů byli Rytíři Kladno, Berani Zlín a HC Litvínov.