13.10.2021
Redakce

Ukázal jsem, že gól umím dát, byl po premiérových trefách rád Filip Koffer

Napravit chuť po těsné porážce s Olomoucí se Dynamu povedlo na výbornou. Vítkovice porazilo jednoznačně 6:0 a dotáhlo se na čelo tabulky. Premiérové góly v extralize si připsal Filip Koffer, který na proměněné trestné střílení ještě navázal ve třetí třetině závěrečnou šestou brankou. „Věděl jsem, že někdy ten gól přijít musí," smál se po utkání dvacetiletý útočník Dynama.

Dynamo vstupovalo do zápasu v roli favorita a to také potvrzovalo. Už v první třetině zásluhou Říčky a Kousala vedlo o dvě branky. Ve dvacáté deváté minutě byl navíc faulován unikající Filip Koffer, který se zároveň zhostil exekuce trestného střílení a počínal si skvěle. Aleše Stezku v brance Vítkovic překonal přesnou střelou pod lapačku. „Jsem rád, že to tam konečně padlo. Snažil jsem se tím nesvazovat. Věděl jsem, že někdy ten gól přijít musí. Zároveň jsem rád, že jsem dostal šanci jet ten nájezd a ukázat, že gól umím dát," řekl Koffer, který zároveň přiznal, že právě toto zakončení nájezdu má natrénované: „Mám pár natrénovaných variant, tohle byla jedna z nich. Jsem rád, že to vyšlo, věřil jsem si a jsem rád, že to tam padlo."

Ve třetí třetině přidalo Dynamo další tři branky. Na 4:0 nejdříve zvyšoval Ondřej Roman a pátý gól v síti Vítkovic vstřelil Matěj Blümel, když v úniku překonal Stezku střelou mezi betony. Poté přišla opět chvíle Filipa Koffera. Mladý odchovanec pardubického hokeje se dobře zorientoval v předbrankovém prostoru a dorazil nahození Michala Hrádka za bezmocného brankáře. „Můj druhý gól byla jednoznačně práce Michala Hrádka, já už to jen dorazil," konstatoval Koffer.

Dynamo tak zakončilo čtyřzápasovou šnůru domácích zápasů vítězně a ačkoli výsledek napovídá tomu, že šlo o pohodlné vítězství, Koffer úplně spokojený s výkonem týmu nebyl: „Celý zápas určitě nebyla naše dominance. Měli jsme pár výpadků, byla tam nějaká zbytečná přečíslení. Výbornou práci odvedl Milan Klouček." Ve stejném duchu se vyjádřil i trenér Richard Král: „Měli jsme dobrý vstup do utkání, prvních deset minut bylo kvalitních, vypracovali jsme si dvougólový náskok a od té doby si myslím, že jsme hráli hodně lehkovážně. Výsledek 6:0 úplně neodpovídá obrazu hry." O vyrovnanosti utkání svědčí také poměr střel, který vyzněl jen těsně pro Pardubice - 32:31.

Pro pardubické hokejisty jde o pátou výhru z posledních šesti zápasů. Zároveň se Dynamo bodově dotáhlo na první Mladou Boleslav. Východočechy teď čeká série tří těžkých utkání na ledě soupeřů. Nejdříve Dynamo zamíří do Třince, poté následují utkání na Spartě a v Plzni. „Budeme se snažit připravit se stejně, jak na každý jiný zápas. V téhle lize není lehký soupeř. Máme to nastaveno tak, že jdeme vyhrát každý zápas, to je naše motivace." popsal Koffer.