07.05.2023
Redakce

Trojice Pardubáků míří na mistrovství světa!

Trenér české hokejové reprezentace Kari Jalonen nominoval na mistrovství světa tři hráče Dynama – Tomáše Dvořáka, Jana Košťálka a Lukáše Sedláka. Šampionát, který se letos uskuteční ve Finsku a Lotyšsku, začíná v pátek 12. května.

Do přípravy před mistrovstvím světa se k české reprezentaci připojili Lukáš Sedlák, Tomáš Hyka, Jan Košťálek a Tomáš Dvořák. Čtveřice Pardubáků absolvovala dvojutkání s Rakouskem v rámci Euro Hockey Challenge a následně České hokejové hry v Brně.

Do finálního výběru Kariho Jalonena na mistrovství světa 2023 se probojovali Tomáš Dvořák, Jan Košťálek a Lukáš Sedlák. Český národní tým odehraje základní skupinu v Rize, čelit bude Kanadě, Švýcarsku, Slovensku, Lotyšsku, Norsku, Kazachstánu a Slovinsku.

První zápas odehrají čeští hokejisté v pátek 12. května od 15:20 proti Slovensku. Vítěz světového šampionátu bude znám v neděli 28. května, celý turnaj odvysílá Česká televize.

Nominace České hokejové reprezentace na mistrovství světa 2023:

Brankáři:
Šimon Hrubec (Curych/Švýc.), Marek Langhamer (Ilves Tampere/Fin.), Karel Vejmelka (Arizona/NHL)

Obránci:
Tomáš Dvořák (Pardubice), Jan Košťálek (Pardubice), Michal Kempný (Sparta Praha), David Němeček (Sparta Praha), Tomáš Kundrátek (Kometa Brno), Michal Jordán (Rapperswil-Jona/Švýc.), Ronald Knot (Tucson/AHL), Jakub Zbořil (Boston/NHL)

Útočníci:
David Tomášek (Sparta Praha), Vladimír Sobotka (Sparta Praha), Ondřej Beránek (Karlovy Vary), Jiří Černoch (Karlovy Vary), Lukáš Sedlák (Pardubice), Filip Chlapík (Ambri-Piotta/Švýc.), Michael Špaček (Ambri-Piotta/Švýc.), Jiří Smejkal (Oskarshamn/Švéd.), Jakub Flek (Kometa Brno), Daniel Voženílek (Oceláři Třinec), Roman Červenka (Rapperswil-Jona/Švýc.), Martin Kaut (San Jose/NHL), Dominik Kubalík (Detroit/NHL), Filip Chytil (New York Rangers/NHL)