26.04.2021
Redakce

Trochu nervózní jsem na začátku byl, popsal svůj debut v reprezentaci Klouček

Milan Klouček si v sobotním utkání s Rakouskem odbyl debut v brance českého národního mužstva. Ve 30. minutě utkání v Jindřichově Hradci vystřídal Dominika Frodla a českému výběru pomohl k výhře 7:2.

22letý brankář Dynama si připsal svůj premiérový start za reprezentační A-tým v sobotu 24. dubna proti Rakousku. Nastoupil do druhé poloviny, když v čase 29:32 vystřídal plzeňského gólmana Dominika Frodla.

„Když jsem se míjel s Frodlikem na ledě, tak jsem byl trošku nervózní. Na druhou stranu jsem se na to obrovsky těšil, a především jsem si to snažil užít. Byla to obrovská čest. Postavit se do branky v dospělé reprezentaci je něco parádního,“ popsal své pocity mladý brankář.

Necelou minutu poté, co zaujal místo v brance národního týmu, Milan Klouček inkasoval z dorážky od Benjamina Baumgartnera. Rakušané se díky ní dostali do překvapivého vedení 2:1.

„Nebylo to příjemné, dostat gól hned z první akce, která na mě šla. Ve výsledku je to ale asi jedno, jestli člověk dostane gól v první nebo šedesáté minutě. Byl to jen jeden gól, neřešil jsem to. Hodil jsem ho rychle za hlavu a řekl si, že je ještě půl zápasu přede mnou. Soustředil jsem se na další průběh zápasu a jsem moc rád, že jsme to zvládli, přidali góly a vyhráli jsme. To je to nejdůležitější,“ řekl Klouček, který už do konce zápasu další gól nepustil. Čeští hokejisté tak i díky tomu otočili vývoj utkání a díky skvěle sehrané třetí třetině zvítězili 7:2.


Milan Klouček nastoupil do druhé půlky utkání s Rakouskem. Foto: Jan Beneš

Svůj debut prý neměl Milan Klouček možnost příliš oslavit, protože společně s Matějem Blümelem a Tomášem Zohornou budou nadále pokračovat v přípravě A-týmu na MS v Rize.

„Trenér Pešán nám po zápase s Rakouskem řekl jména a nastínil plán, jak to bude v dalším týdnu. Jsem moc rád, že budu pokračovat a můžu strávit další týden na nároďáku. V sobotu po zápase jsem jel domů, měl volnou neděli a v pondělí už se zase budu hlásit v Plzni, kde budeme mít další sraz. Pár dní potrénujeme a ve čtvrtek a v sobotu odehrajeme utkání s Německem. Těším se, že se můžu zase zlepšovat, je super, že tam budu s Blümou a Zohym. Užívám si to,“ uzavřel Milan Klouček.