02.02.2023
Redakce

Tři hráči Dynama byli nominováni do reprezentace

Barvy českého i slovenského národního týmu budou na příštím reprezentačním srazu hájit také hokejisté Dynama. Pozvánku obdrželi od trenérského štábu Česka Kariho Jalonena obránce Ondřej Vála a útočník Adam Musil, zatímco kouč Slovenska Craig Ramsay nominoval beka Martina Bučka. Česko čekají Švédské hokejové hry v rámci Euro Hockey Tour, které započnou 9. února bitvou s domácími Švédy a skončí o tři dny později duelem se Švýcarskem. Slováci nastoupí 8. a 9. února do dvou přátelských zápasů, v obou případech s Německem.

Čtyřiadvacetiletý Ondřej Vála zažije svou reprezentační premiéru. Rodák z Kolína sice v dresu Česka již působil, ale pouze v mládežnických výběrech, kde prošel všechny věkové kategorie od U16 až po U20. Celkově nastoupil do 68 utkání, v nichž vsítil 5 branek a na dalších 8 nahrál. Za Dynamo letos odehrál 38 zápasů a zapsal shodně 4 góly a 4 asistence.

Ostřílený v barvách národního týmu je naopak Adam Musil, který zastupoval Českou republiku už jednadvacetkrát a zaznamenal 4 body. Svůj debut v reprezentaci si odbyl v sezoně 2017/18, kdy se představil v osmi mačích, předtím však ještě odehrál stejný počet duelů za mužstvo do 20 let. V Pardubicích letos ze čtvrté lajny rozvlnil síť soupeře sedmkrát a u čtyř gólů asistoval. Musil si o nominaci řekl zejména svou velkou aktivitou v posledních týdnech, kdy i jakožto hráč čtvrté formace dostával vysoký ice time a prokazoval svou obrovskou sílu v pozici žolíka.

Obránce Martin Bučko si zahrál v dresu Slovenska celkem šestkrát, a to v ročníku 2020/21, a i za tak krátkou dobu stihl jednou skórovat. Na klubové scéně dvaadvacetiletý bek letos přeskakuje mezi áčkem a béčkem Dynama. Za rezervu se objevil v celkem 19 střetnutích a připsal si 6 bodů (4+2). V prvním týmu odehrál zápasů 23, v nichž byl u dvou branek (1+1).